Τόση είναι η φυσιολογική διάρκεια του σεξ -Επιστήμονες αποκαλύπτουν - iefimerida.gr

Τόση είναι η φυσιολογική διάρκεια του σεξ -Επιστήμονες αποκαλύπτουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πιο συχνές απορίες γύρω από το σεξ είναι πόση ώρα θα «πρέπει» αυτό να διαρκεί. Αλλοτε τελειώνει υπερβολικά γρήγορα και άλλοτε συνεχίζει και συνεχίζει... μέχρι που κάποιος από τους δύο βαριέται ή κουράζεται.

Τελικά, όμως, ποια είναι η φυσιολογική διάρκεια μιας επαφής;

Για να μην έχετε απορίες, η ψυχολόγος δρ Μπρένταν Ζιτς από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ δίνει τις απαντήσεις της επιστήμης.

Σύμφωνα με έρευνες, μια σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά.

Τόση είναι η φυσιολογική διάρκεια του σεξ -Επιστήμονες αποκαλύπτουν  | iefimerida.gr 0

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από μελέτη σε 500 ζευγάρια απ' όλον τον κόσμο, στα οποία ζητήθηκε να κάνουν σεξ με χρονόμετρο για τέσσερις εβδομάδες. Σε αυτή τη μέθοδο, βέβαια, θα πρέπει κάποιος να έχει στον νου του πως η διαδικασία μπορεί να έχει επηρεάσει την ερωτική διάθεση του ζευγαριού, άρα και τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως γενικότερα η διάρκεια του σεξ είναι δύσκολο να μετρηθεί, μιας και πολλοί άνδρες υπερεκτιμούν της ικανότητές τους, αφού θεωρείται «κοινωνικά αποδεκτό» το σεξ να έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά και επειδή το ζευγάρι δεν μπορεί να είναι με το ρολόι στο χέρι (εκτός από τα ζευγάρια της έρευνας).

Επιστρέφοντας στη μελέτη, διαπιστώνεται η χαοτική διαφορά μεταξύ της μικρότερης διάρκειας (33 δευτερόλεπτα) και της μεγαλύτερης (44 λεπτά), γεγονός που δείχνει πως κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του χρόνο. Τα ζευγάρια από την Τουρκία είχαν κατά μέσο όρο τη συντομότερη επαφή, 3,7 λεπτά.

Εστιάζοντας στον γενικό μέσο όρο για να ανακαλύψουν τη «φυσιολογική» διάρκεια, προκύπτει πως αυτή βρίσκεται στα 5,4 λεπτά.

Οσον αφορά την χρήση προφυλακτικού, φάνηκε πως δεν επηρεάζει τη διάρκεια, όπως άλλωστε και το εάν ο άνδρας έχει κάνει περιτομή ή όχι.

Τόση είναι η φυσιολογική διάρκεια του σεξ -Επιστήμονες αποκαλύπτουν  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξ. διάρκεια έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ