Εκκλησία προσεγγίζει τους νέους με...techno μουσική! - iefimerida.gr

Εκκλησία προσεγγίζει τους νέους με...techno μουσική!

Στοκχόλμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ελπίδα να φέρουν τους νέους πιο κοντά στη θρησκεία, οι ιερείς της εκκλησίας All Saints στη Στοκχόλμη, μετέτρεψαν το ναό σε κλαμπ της δεκαετίας του '90, αναδεικνύοντας τις χορευτικές τους ικανότητες και τραγουδώντας παθιασμένα στίχους τραγουδιών techno.

Το κήρυγμα και τη σιωπηλή προσευχή αντικατέστησαν τα techno ακούσματα, ενώ το σκηνικό συμπληρώθηκε από led φωτισμούς και άλλα gadgets τελευταίας τεχνολογίας, την ώρα που ιερείς και πλήθος νέων λικνίζονται στην πίστα.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι ιερείς, τις περισσότερες Κυριακές τα στασίδια της εκκλησίας ήταν άδεια, όταν όμως έγινε η techno προσέγγιση των πιστών, οι άνθρωποι δεν χώραγαν γι αυτό και τοποθέτησαν επιπλέον καθίσματα.

Σημειώνεται ότι η εκκλησία στη Σουηδία είναι ιδιαίτερα προοδευτική και δεν διέπεται από τους ίδιους κανόνες με την Καθολική Εκκλησία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, έχει γίνει ιδιαίτερα προοδευτική, επιτρέποντας στις γυναίκες να γίνουν ιερείς και στους ομοφυλόφιλους επίσκοποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ