Καρατζαφέρης: «Εχουμε μπέσα και φιλότιμο. Δεν χρειάζονται υπογραφές» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Εχουμε μπέσα και φιλότιμο. Δεν χρειάζονται υπογραφές»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξήρε την προσωπικότητα του πρωθυπουργού αναφέροντας πως είναι ο «καλύτερος γιατρός» που έχουμε στη διάθεσή μας και πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπονομευθεί. Τόνισε παράλληλα πως είχε προτείνει τον κ. Παπαδήμο για πρωθυπουργό ήδη από το 2008.

«Το 2008 Είχα ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να βρεθεί ο καλύτερος και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Από τότε είχα προτείνει να καλέσουμε τον Λουκά Παπαδήμο. Πέρασαν 33 μήνες από τότε για να συμβεί αυτό. Φανταστείτε που θα ήταν σήμερα η χώρα αν αυτό είχε γίνει τότε», τόνισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να σώσει την Ελλάδα και τον κάλεσε να υπερασπιστεί το κύρος και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας στους δανειστές μας. «Στην ελληνική γλώσσα έχουμε δύο λέξεις που μάλλον οι ξένοι δεν έχουν το λεξιλόγιό τους, τη μπέσα και το φιλότιμο. Ενημερώστε τους Ευρωπαίους πως οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας έχουν μπέσα και φιλότιμο και δε χρειάζεται υπογραφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στον ογκώδη αριθμό υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, στρέφοντας τα πυρά του πρός το ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε ότι «κυνηγά την καρέκλα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαιρέτησε την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ότι θα καταργήσει το νόμο για την ιθαγένεια ενώ δήλωσε πως από τη στιγμή που ο Ερντογάν και η Τουρκία είναι δυσαρεστημένοι από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση εκείνος νιώθει πως «ήδη έχει πετύχει».

Ακόμα, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον κ. Παπαδήμο να μην ασχοληθεί με το ζήτημα της ονομασίας της FYROM και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης καθώς κάτι τέτοιο θα αποπροσανατόλιζε από το κυρίως έργο της νέας κυβέρνησης που είναι να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ