Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τους θεσμούς – Καμία συζήτηση για WikiLeaks - iefimerida.gr

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τους θεσμούς – Καμία συζήτηση για WikiLeaks

ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς ευκρινές αποτέλεσμα έληξε η πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου-κουαρτέτου που έγινε υπό την σκιά των αποκαλύψεων των WikiLeaks για τον διάλογο Βελκουλέσκου-Τόμσεν.

Η συνάντηση με τους θεσμούς διήρκεσε λιγότερο από μιάμιση ώρα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βγήκε εμφανώς «παγωμένος» λίγο πριν τις 18:00 της Δευτέρας από το ξενοδοχείο Χίλτον.

«Σήμερα είχαμε μία εισαγωγική συνάντηση. Μιλήσαμε και για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την άλλη Δευτέρα, και για τον οδικό χάρτη προς τις 22/04, στο Eurogroup. Πότε θα τελειώσουμε το ένα πράγμα, για να αρχίσει το άλλο, για να ξεκινήσει το τρίτο» είπε ο κ. Τσακαλώτος στους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση αν τέθηκε το επίμαχο θέμα των διαρροών απάντησε: «Καθόλου. Δεν το ανέφεραν εκείνοι, δεν το ανέφερα και εγώ».

Σε ερώτηση που του τέθηκε αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ επισήμως ή ανεπισήμως συντάχθηκαν με το ΔΝΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντηση λακωνικά: «Δεν έχω κανένα σχόλιο».Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί την Τετάρτη, κατόπιν αιτήματος των θεσμών. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «στη σημερινή συνάντηση δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα ύψους ​1,8 δισ. ευρώ».

Τέλος από το ΥΠΟΙΚ διευκρίνιζαν πως στην πρώτη συνάντηση μετείχαν από τους θεσμούς όλοι οι εκπρόσωποί τους (Βελκουλέσκου, Ράφερ, Κοστέλο κλπ) πλην του Gabriele Giudice που βρίσκεται στο δρόμο για την Ελλάδα, ως απάντηση σε δημοσιεύματα ότι στη συνάντηση δεν παρέστη το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στην επόμενη συνάντηση η ελληνική πλευρά προτίθεται να παρουσιάσει καινούργιες προτάσεις για την φορολογία – άμεση και έμμεση - και για περικοπές δαπανών, χωρίς να είναι σαφές πάντως αν θα καλύπτουν την διαφορά μέχρι το 3,5% που είναι στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, φέτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ