Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις ζουν οι πιο ευτυχισμένοι υπάλληλοι -Τελευταία η Αθήνα [λίστα] - iefimerida.gr

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις ζουν οι πιο ευτυχισμένοι υπάλληλοι -Τελευταία η Αθήνα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πόλη που μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει τους πιο ικανοποιημένους εργαζόμενους δεν είναι κανέναν από τα μεγάλα πολιτικά ή οικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, το Γκρατς.

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις ζουν οι πιο ευτυχισμένοι υπάλληλοι -Τελευταία η Αθήνα [λίστα] | iefimerida.gr 0

Παρά τον σχετικά μικρό πληθυσμό της που ανέρχεται σε 310.000 κατοίκους, το Γκρατς έχει μια καλπάζουσα οικονομία, στον τομέα των επιστημών, της εκπαίδευσης αλλά και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 85% των κατοίκων του Γκρατς δήλωνε ικανοποιημένος από την εργασία του.
Ακολούθως οι πόλεις που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης είναι η Ζυρίχη (83%), η Βιέννη και το Ρέικιαβικ (79%), η Κοπενγχάγη και η Ρεν με 78%.

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις ζουν οι πιο ευτυχισμένοι υπάλληλοι -Τελευταία η Αθήνα [λίστα] | iefimerida.gr 1

Στον αντίποδα, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως αυτές που βίωσαν την οικονομική κρίση, καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αθήνα με μόλις 41% να δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» από την εργασία του.

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις ζουν οι πιο ευτυχισμένοι υπάλληλοι -Τελευταία η Αθήνα [λίστα] | iefimerida.gr 2

Οι κάτοικοι 5 ιταλικών πόλεων -Τορίνο, Ρώμη, Μπολόνια, Νάπολη και Παλέρμο – ήταν επίσης μεταξύ των λιγότερο ευχαριστημένων σε ποσοστό 30%. Σε Ισπανία και Πορτογαλία και συγκεκριμένα σε πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Λισαβόνα οι επιδόσεις δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές καθώς το 34% και 30% αντίστοιχα δεν είναι ικανοποιημένοι. Στην έρευνα συμμετείχαν 40.000 κάτοικοι 79 ευρωπαϊκών πόλεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πόλη Αθήνα υπάλληλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ