Πιττέλα: Η αξιοπιστία του ΔΝΤ υπό αμφισβήτηση μετά τα Wikileaks -Παίζει με τη φωτιά - iefimerida.gr

Πιττέλα: Η αξιοπιστία του ΔΝΤ υπό αμφισβήτηση μετά τα Wikileaks -Παίζει με τη φωτιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πλήγμα στην αξιοπιστία του ΔΝΤ -εφόσον επιβεβαιωθούν οι διαρροές από το Wikileaks- έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομάδας Δημοκρατών κ' Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιττέλα.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι το ΔΝΤ «παίζει με τη φωτιά» και το κάλεσε «να σταματήσει με αυτή την ανεύθυνη διπλωματία των άκρων».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Πιττέλα επεσήμανε: «Αν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη είδηση ​​σχετικά με τη διαρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό θα θέσει και πάλι υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το κύρος του ΔΝΤ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι ενεργεί ως πολιτικό όργανο, με επιδίωξη πολιτικών στόχων» για να προσθέσει ότι αναμένει «μια επίσημη διάψευση από το ΔΝΤ».
Ο πρόεδρος της ομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε επιπλέον ότι «αναμένουμε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όλοι οι θεσμοί θα συμφωνήσουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος». Οπως σημείωσε «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές έχουν ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση και καλούμε το ΔΝΤ να μην βάζει αδικαιολόγητα εμπόδια σε αυτήν. Μια συμφωνία για εκλογίκευση των δημοσιονομικών στόχων, θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό».

Οπως εξήγησε «αυτό είναι απαραίτητο για να επανέλθουν οι συζητήσεις για μια ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους». Κάλεσε δε «όλους τους Ευρωπαίους εταίρους να εξετάσουν σοβαρά αυτή την ευκαιρία, ώστε να μην πέσει το βάρος μιας νέας επικίνδυνης συζήτησης για το μέλλον της Ελλάδας στους ώμους της Ευρώπης. Η ΕΕ δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Η Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο και κάθε αναβολή συμφωνίας εκ μέρους του ΔΝΤ, κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την Ένωση και να έχει αρνητικό αντίκτυπο για το βρετανικό δημοψήφισμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζιάννι Πιττέλλα ΔΝΤ wikileaks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ