Βούτσης: Απόλυτα εφικτή η εξάντληση της τετραετίας με την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία - iefimerida.gr

Βούτσης: Απόλυτα εφικτή η εξάντληση της τετραετίας με την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προσφυγή σε εκλογές, δεν είναι τακτικό παιχνίδι που θα πρέπει να επιλέγεται ενόψει μικροκομματικών υπολογισμών, τόνισε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», χαρακτήρισε ως απόλυτα εφικτή την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία

«Δεν περνάει από το μυαλό μας να επανέλθουμε σε μια "κανονικότητα του παλιού πολιτικού συστήματος" ή εν όψει δυσκολιών να αποσυρθούμε από το πεδίο της διακυβέρνησης, στο οποίο ο λαός με επιμονή μας έχει στηρίξει μέσα από διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις», ξεκαθάρισε ακόμη.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί εν΄ προκειμένω όταν γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως «αντιστάθμισμα» και «προφανή πολιτική εξισορρόπηση με την πρόταση που κατατέθηκε για εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια οι προβληματικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε τράπεζες, media, και κόμματα, όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ακόμη, χαρακτήρισε «διάτρητο» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens κάνοντας λόγο για «αρκετά εκατομμύρια ευρώ που έμπαιναν συστηματική στα ταμεία των δύο κομμάτων του παραδοσιακού μεταπολιτευτικού δικομματισμού» και επανέλαβε ότι θα ανοίξει έγκαιρα το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ