Γερμανός ΥΠΕΞ: Πρέπει να χορηγηθεί μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Γερμανός ΥΠΕΞ: Πρέπει να χορηγηθεί μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση για χορήγηση περισσότερης ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα, που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις μαζικές ροές προσφύγων, έκανε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Heilbronner Stimme ότι περιμένει να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία προβλέπει ότι «η ΕΕ υποστηρίζει ενεργά την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων».

Τις προηγούμενες ημέρες ο Σταϊνμάιερ είχε επικρίνει τις χώρες της βαλκανικής οδού για την απόφασή τους να κλείσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανθρωπιστική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, 100.000 άνθρωποι θα προσπαθούσαν τώρα να «επιζήσουν» στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ εάν οι Βρυξέλλες και η Αγκυρα δεν κατέληγαν σε μια συμφωνία στα τέλη του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ