Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας [εικόνες-βίντεο] - iefimerida.gr

Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας [εικόνες-βίντεο]

(φωτογραφίες: Bobby Yip
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρίκυ Μα, ένας ειδικός στο βιομηχανικό σχέδιο από το Χονγκ Κονγκ, είχε από μικρο παιδί μια ιδιαίτερη αγάπη στα κινούμενα σχέδια και στα ρομπότ. Τώρα, στα 42, κάνει επιτέλους το όνειρο του πραγματικότητα και κατασκευάζει το δικό του ρομπότ, με «καλούπι» την γνωστή σταρ του Χόλιγουντ, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς και με 43.000 ευρώ λιγότερα στο πορτοφόλι του, ο σχεδιαστής μπορεί να υπερηφανεύεται πια ότι περνά τα απογεύματα του, στο σαλόνι του, παρέα με την Σκάρλετ.

 Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας [εικόνες-βίντεο] | iefimerida.gr 0


Το ρομπότ, με το κωδικό όνομα «Mark 1» έχει τις διαστάσεις ενός κανονικού ανθρώπου, ενώ μέσω ενός ειδικού λογισμικού προγράμματος μπορεί να δεχθεί και φωνητικές εντολές από τον κάτοχο του, στις οποίες και ανταποκρίνεται με προθυμία.

 Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας [εικόνες-βίντεο] | iefimerida.gr 1


Έκτος από τις «κλασσικές» κινήσεις ενός ρομπότ, όπως το να κουνάει τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι της, η «Σκάρλετ» (ο σχεδιαστής αποφεύγει να αποκαλύψει ο ίδιος πάνω σε ποιο αστέρι του Χόλιγουντ βάσισε τον σχεδιασμό του, αλλά είναι τόσο προφανές) μπορεί να πραγματοποιήσει και ιδιαίτερες εκφράσεις στο πρόσωπο της, που εντυπωσιάζουν με το πόσο αληθοφανείς μοιάζουν.


Με σκούρα ξανθά μαλλιά και υγρά πράσινα μάτια, η εικόνα της σε ξεγελάει για λίγο και νομίζεις ότι είναι άνθρωπος, ενώ ο Μα έχει φροντίσει και για την εμφάνιση της, φορώντας την πια σικάτη γκρι φούστα και μια ωραία άσπρη μπλούζα.

 Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας [εικόνες-βίντεο] | iefimerida.gr 2


Κάτω από το δέρμα της από σιλικόνη κρύβεται ένας σκελετός ο οποίος έχει κατασκευασθεί χρησιμοποιώντας την 3D τεχνολογία, ο οποίος και περικλείει τα μηχανικά και ηλεκτρικά συστήματα του ρομπότ.Το 70% του ρομπότ έχει σχεδιαστεί τρισδιάστατα.

 Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας [εικόνες-βίντεο] | iefimerida.gr 3


Ο Μα, ο οποίος όπως αποκαλύπτει δέχθηκε αρκετά αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για την ιδέα του αρχικά, ολοκλήρωσε την κατασκευή του ρομπότ του στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ