Βέλγος υφυπουργός: Αν η Τουρκία στέλνει πρόσφυγες στη Συρία θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία - iefimerida.gr

Βέλγος υφυπουργός: Αν η Τουρκία στέλνει πρόσφυγες στη Συρία θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εφόσον ευσταθούν οι ισχυρισμοί της οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία περί συστηματικών επαναπροωθήσεων χιλιάδων Σύρων από τις τουρκικές αρχές προς τη Συρία, τότε η Ε.Ε θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με την Τουρκία» δήλωσε Βέλγος υφυπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BELGA ο Τεό Φράνκεν, ο οποίος ανήκει στο εθνικιστικό, φλαμανδικό κόμμα N-VA, σε σημερινή δήλωσή του στο φλαμανδικό ραδιόφωνο VRT, ανέφερε ότι,

Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας έχουν συλλέξει αρκετές μαρτυρίες βάσει των οποίων οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν συλλογικές επαναπροωθήσεις Σύρων από την περιοχή Χατάγι (νότια Τουρκία) προς τη Συρία, κατά παράβαση τόσο της τουρκικής όσο και της διεθνούς νομοθεσίας, αναφέρεται σε έκθεση της οργάνωσης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Αν αυτό ισχύει, «θα επαναδιαπραγματευθούμε [τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που συνήφθη στις 18 Μαρτίου] - ας είμαστε σαφείς», δήλωσε ο Τεό Φράνκεν, ο οποίος ανήκει στο εθνικιστικό, φλαμανδικό κόμμα N-VA συμπληρώνοντας: «Εάν προκύψει ότι η Τουρκία επιστρέφει εδώ και μήνες Σύρους σε μεγάλη κλίμακα, χωρίς να τους χορηγεί προστασία, αυτό δημιουργεί πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα δεν θεωρεί [την Τουρκία] ασφαλή τρίτη χώρα. Το Δικαστήριο της ΕΕ θα ακυρώσει τη συμφωνία και θα επιστρέψουμε στο σημείο μηδέν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγιο Τουρκία πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ