IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες] - iefimerida.gr

IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες]

Θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Καδής, θα γίνει χορωδιακή συναυλία και παρουσίαση της έκδοσης του ΕΚΠΑ «Ες γην έναλίαν Κύπρον».

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος προσκαλούν σε ανοικτή εκδήλωση για την 61η επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959. Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στις 20:00, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την κράτηση θέσεων.

IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

  • Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο
  • Χαιρετισμός από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Κενεβέζο
  • Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Κώστα Καδή
  • Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «"Ες γην έναλίαν Κύπρον". Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Κύπρος, 1986-2015: Τριάντα χρόνια δημιουργικής συνεργασίας» (Εκδοση: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητή Κωνσταντίνο Μπουραζέλη. Το βιβλίο θα προλογίσει η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου.
  • Συναυλία από τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Συμμετέχει ο Δώρος Δημοσθένους.
IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οπως επισημαίνει ο Καθηγητής Μουσικολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Μαλιάρας:

«Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει με ένα δείγμα τεσσάρων τραγουδιών της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας και θα συνεχιστεί με μια σειρά επτά τραγουδιών παραδοσιακών ή άλλων, που ηχούν στα χείλη κάθε Κύπριου σήμερα. Τα τραγούδια αυτά αναδεικνύουν το μεσογειακό φως και την αισιόδοξη διάθεση απέναντι στη ζωή που βιώνουν οι άνθρωποι του νησιού. Κατόπιν θα ακουστούν δύο από τα γνωστότερα πατριωτικά τραγούδια της Κύπρου, αφιερωμένα στον αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Αγγλων, την επέτειο του οποίου γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες. Τέλος, θα ερμηνευτούν τρία τραγούδια αφιερωμένα στις τρεις μεγαλύτερες και ιστορικότερες, κατεχόμενες σήμερα πόλεις, την Κερύνεια, την Αμμόχωστο και τη Μόρφου. Με την ελπίδα να τις δούμε γρήγορα και πάλι ελεύθερες...».

IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η χορωδία: Η σχέση της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με την Κύπρο χρονολογείται από το 1999, έτος ίδρυσης της χορωδίας. Μέσα από τις ετήσιες της επισκέψεις στη Μεγαλόνησο, η Χορωδία και τα μέλη της βίωσαν βαθιά την Ελληνικότητα της Κύπρου, τον υψηλό πολιτισμό της, αλλά και τη σύγχρονη ζοφερή πραγματικότητα της διαίρεσης και της Τουρκικής Κατοχής.

IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ορχήστρα: Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ ιδρύθηκε το 1998 από τους μουσικούς Nancy Bargerstock, Διαμαντή Καραγιάννη, Πέτρο Μιχαήλ και Σπύρο Αργυρόπουλο με σκοπό να δώσει σε νέους μουσικούς ευκαιρίες απόκτησης ορχηστρικής εμπειρίας στο συμφωνικό ρεπερτόριο, μουσικής παιδείας και αντίληψης. Από την ίδρυσή της η ΑΣΟΝ έχει δώσει πάνω από 200 συναυλίες στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Αριστοτέλειου, σε πολλά σχολεία και δημοτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

IMK- Τη Δευτέρα εκδήλωση για την 61η επέτειο του Αγώνα για την Κυπριακή Απελευθέρωση ΕΟΚΑ 1955-1959 [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η εκδήλωση
61η επέτειος του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: (Αίθουσα: Θέατρο) Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550
Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 4 Απριλίου στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος Ελλάδα επέτειος ΕΟΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ