Προβληματισμός για τα κρούσματα βίας στα hotspots -H αστυνομία αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στη φύλαξη - iefimerida.gr

Προβληματισμός για τα κρούσματα βίας στα hotspots -H αστυνομία αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στη φύλαξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρός προβληματισμός στην κυβέρνηση μετά τα απανωτά κρούσματα βίας σε hotspots και καταυλισμούς προσφύγων.

Μάλιστα στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις ώστε η αστυνομία να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο θέμα της φύλαξης και της τήρησης των μέτρων τάξης στους καταυλισμούς, χωρίς όμως να γίνει εκτεταμένη χρήση βίας από τις Αρχές.

Τα τελευταία γεγονότα σε Πειραιά και Χίο με άγριες συμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων Σύροι και Αφγανοί μετανάστες ήρθαν στα χέρια χρησιμοποιώντας μαχαίρια και λοστούς έχει θορυβήσει την κυβέρνηση. Μάλιστα η σύρραξη Αφγανών-Σύρων εντός του hotspot στη Χίο πήρε διαστάσεις, μετατράπηκε σε εκτεταμένα επεισόδια και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό των μεταναστών αλλά και τη διάλυση των υποδομών του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το χώρο οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλοντας ότι οι μετανάστες έσπασαν το ιατρείο που είχαν εντός του hotspot και ποδοπάτησαν τα μηχανήματα, με τις ζημιές να υπολογίζονται στα 30.000 ευρώ.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει προβληματισμό και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καθώς η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερες και πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Γι αυτό εξετάζουν όλοι οι εναλλακτικές ώστε να μην κινδυνεύσουν οι εθελοντές και όσοι εργάζονται στις ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ