Ο πόλεμος καλά κρατεί – Κοντονής και ΕΠΟ φτάνουν στα άκρα - iefimerida.gr

Ο πόλεμος καλά κρατεί – Κοντονής και ΕΠΟ φτάνουν στα άκρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σταύρος Κοντονής και ΕΠΟ βρίσκονται απέναντι. Ανάμεσά τους δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κοινή πορεία παρά μόνο παράλληλοι δρόμοι με μοναδικό υποψήφιο «θύμα» για την ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι τελευταίες παρεμβάσεις τους ήταν ξανά μια υπενθύμιση πως κανείς από τους δύο δεν θα κάνει πίσω.

Ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε από την Θεσσαλονίκη ότι για να αποφευχθεί το Grexit η Ομοσπονδία πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα.

«Θέλω να τονίσω για τα πυκνά μαύρα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τον ελληνικό αθλητισμό πως, εάν η ΕΠΟ δεν πάρει άμεσα, τώρα, εκείνα τα μέτρα που θα πιστοποιούν ότι το καθεστώς της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας και της καχυποψίας θα λάβει τέλος, τότε είναι πολύ πιθανό, τις επόμενες μέρες, η ΕΠΟ να αποβληθεί από τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω! Σε θέματα ηθικής είμαστε αμετακίνητοι. Είναι εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος στην διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υφυπουργού αθλητισμού από την έκθεση Sportexpo.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η απάντηση της ΕΠΟ μέσω ανεπίσημης δήλωσης:

«Το μπαλάκι η FIFA το έριξε στα χέρια του Κοντονή, όχι στην ΕΠΟ. Του πρότειναν και λύσεις για να ξεκινήσει το Κύπελλο, όμως δεν έκανε πίσω. Αν οι διεθνείς ομοσπονδίες διαπίστωναν πως την ευθύνη την έχει η ΕΠΟ τότε θα κάναμε τα πάντα για να δώσουμε λύσεις. Η FIFA όμως, δεν απευθύνθηκε σε εμάς.

Τα μέτρα που έχει πάρει ο Κοντονής είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Η FIFA δεν ήρθε γιατί η ΕΠΟ έκανε κάποια παράβαση αλλά γιατί ο Κοντονής παρενέβη στο αυτοδιοίκητο. Όταν θα πάρει πίσω την απόφαση του θα καθίσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζι και εκεί θα δούμε ποιες οι ευθύνες μας και πάντα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών της FIFA και της UEFA. Δεν θα γίνει επειδή το θέλει ο Κοντονής».

Ολα πλέον θα κριθούν από την απόφαση του ΣτΕ. Αν αυτή είναι αρνητική ως προς την προσφυγή της ΕΠΟ, τότε η αδιάλλακτη στάση της ομοσπονδίας, θα οδηγήσει αυτόματα σε Grexit και τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου για άγνωστη διάρκεια μέχρι στιγμής.

Αν η απόφαση του ΣτΕ είναι υπέρ της ΕΠΟ τότε αυτόματα θα ξεκινήσει και πάλι το Κύπελλο και το Grexit θα αποφευχθεί τουλάχιστον για την ώρα. Μέχρι να φτάσει η ώρα για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, οπότε και είναι σχεδόν βέβαιο πως η ομοσπονδία θα θεωρήσει ότι γίνεται μια ακόμη προσπάθεια παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ