Κουτσούμπας: Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς τα 'χει πει η κυβέρνηση μέσα σε έναν χρόνο - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς τα 'χει πει η κυβέρνηση μέσα σε έναν χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα, τα 'χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε έναν χρόνο, 15 μήνες», είπε με αφορμή την Πρωταπριλιά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά την χαρακτήρισε «φιάσκο», εκτιμώντας ότι «δεν πρόσφερε τίποτα, αντιθέτως επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας».

Για τη συζήτηση για τη δικαιοσύνη στη Βουλή: Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε χαρακτηριστικά, «Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντιεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό». ριστικά.

Για εξεταστικές επιτροπές: Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα το ΚΚΕ προτίθεται να συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές που προτείνουν τόσο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία, αν και προέβλεψε ότι το μαχαίρι δεν θα πάει στο κόκκαλο. «Για να πάει το μαχαίρι πραγματικά στο κόκκαλο ούτε το βλέπουμε ούτε το περιμένουμε ούτε έχουμε τέτοιες αυταπάτες και λέμε και στον ελληνικό λαό να μην περιμένει τίποτα. Όπου φτιάχνουν πολλές επιτροπές, και τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε ζήσει πληθώρα τέτοιων εξεταστικών επιτροπών, δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα ή έχει βγει τόσο ελάχιστο αποτέλεσμα που να λες 'δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία, όλη αυτή η κουβέντα και όλο αυτό το χάσιμο χρόνου'. Άρα δεν βλέπουμε γιατί θα αλλάξει κάτι σήμερα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Για την αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ: Όσον αφορά στη ΝΔ ο κ Κουτσούμπας υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας «Η ΝΔ στην ίδια πεπατημένη των προηγούμενων πάει μέχρι στιγμής. Από ό,τι φαίνεται θέλει να προσανατολιστεί στο χώρο του κέντρου αλλά βεβαίως το μάτι της το έχει και προς και τα δεξιά, διότι έχουν και εξελίξεις στον ακροδεξιό χώρο».
Με αφορμή τις εξελίξεις τόσο στον χώρο της δεξιάς όσο και σε αυτόν της Κεντροαριστεράς είπε ότι «όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφέρον και να συντηρείται η Χρυσή Αυγή, ως εκλογικό ποσοστό, για να μην παίρνει η ΝΔ, έχει συμφέρον να φτιάχνονται και άλλα ακροδεξιά σχήματα για να κόβουν κυρίως από τη ΝΔ, αντίστοιχα και στους άλλους πολιτικούς χώρους έχουν συμφέρον να δημιουργούνται και από τα αριστερά διάφορα σχήματα, όπως είναι τώρα η προσπάθεια που γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Για την Κεντροαριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Το ΚΚΕ παρακολουθεί τις επαφές που γίνονται».
«Ξαφνικά όλοι έχουν αγαπήσει την Κεντροαριστερά. Μέχρι και ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κεντροαριστερά της Ευρώπης, στο σοσιαλιστικό κόμμα, με παρέμβαση Ολάντ. Φωτογραφήθηκε με την κ. Γεννηματά. Ετοιμάζεται απ΄ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον έχει και το μάτι στραμμένο προς τα εκεί για να κρατήσει τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και είχε μετακομίσει τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ