Ακτιβιστής: Ξεκινούν απεργία πείνας πρόσφυγες στη Λέσβο -Ζητούν άσυλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακτιβιστής: Ξεκινούν απεργία πείνας πρόσφυγες στη Λέσβο -Ζητούν άσυλο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Πακιστανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας της Λέσβου, ωθώντας την κατάσταση του προσφυγικού στα άκρα.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Michael Räber, που ανήρτησε την είδηση στο twitter, αίτημα των απεργών πείνας είναι η άμεση πρόσβαση στα αιτήματα ασύλου.

Ακτιβιστής: Ξεκινούν απεργία πείνας πρόσφυγες στη Λέσβο -Ζητούν άσυλο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακτιβιστής: Ξεκινούν απεργία πείνας πρόσφυγες στη Λέσβο -Ζητούν άσυλο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακτιβιστής: Ξεκινούν απεργία πείνας πρόσφυγες στη Λέσβο -Ζητούν άσυλο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Εχθές, πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού, ζητώντας την ελευθερία τους και το άνοιγμα των συνόρων.

Ηδη στη Μόρια βρίσκονται πάνω από 2.500 μετανάστες, εκ των οποίων οι 500 έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Διαψεύδει η συντονίστρια του κέντρου

Η συντονίστρια του κέντρου Ανθή Καραγγελή μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δήλωσε: «Στη Μόρια δεν πραγματοποιεί κανένας απεργία πείνας. Η σίτιση γίνεται κανονικά, ενώ οι περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου ενημερώνονται κανονικά από δικηγόρους για τη διαδικασία. Γενικώς το κλίμα που επικρατεί στη Μόρια είναι καλό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ