Θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες με προβλήματα υγείας στο κέντρο αποκατάστασης Αμφιλοχίας - iefimerida.gr

Θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες με προβλήματα υγείας στο κέντρο αποκατάστασης Αμφιλοχίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και χρόνιες παθήσεις, κατατέθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι του ΤΕΕ και άλλων φορέων, προτάθηκε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο βρίσκεται στην Αμφιλοχία.

Το κέντρο αυτό, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό, ενώ με την ταυτόχρονη αναβάθμιση τής λειτουργίας του, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Με αφορμή την πρόταση για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο της Αμφιλοχίας, η περιφερειακή ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και νότιων Ιονίων Νήσων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι το συγκεκριμένο κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες με κινητική αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το αναπηρικό κίνημα έχει ήδη καταθέσει υπόμνημα στην Πολιτεία για το κρίσιμο προσφυγικό ζήτημα ζητώντας της να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ιδιαίτερης μέριμνας και προστασίας των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».

Ακόμη, η περιφερειακή ομοσπονδία θεωρεί πως «στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των ειδικών και ξεχωριστών αναγκών αυτής της πιο ευάλωτης ομάδας προσφύγων και μεταναστών που πρέπει να τεθούν σε ισχύ, με σύγχρονα και πρακτικά αποτελέσματα».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της σημερινής σύσκεψης, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι δήμοι, το ΤΕΕ και οι φορείς, δήλωσαν αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Όσον αφορά την εξεύρεση χώρων προσωρινής στέγασης προσφύγων, τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και οι δήμαρχοι εξέφρασαν, όπως ανακοινώθηκε, «τη βούλησή τους να υποστηρίξουν οικογένειες Σύρων προσφύγων εφόσον, αφενός αυτό ζητηθεί από την κυβέρνηση, η οποία έχει και την ευθύνη και τον πρωταρχικό λόγο επιλογής των σημείων όπου θα δημιουργηθούν αυτοί οι χώροι, και αφετέρου επιτυγχάνεται κοινωνική συναίνεση και συνοχή».

Όπως δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας, «θα βρισκόμαστε σε διαρκή και στενή συνεργασία προκειμένου να βλέπουμε πως εξελίσσεται το ζήτημα, ενώ συχνά θα πραγματοποιούνται συναντήσεις, ώστε να δίνουμε λύσεις στα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάζονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ