Βενιζέλος: «Ύστατη ευκαιρία η νέα κυβέρνηση» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Ύστατη ευκαιρία η νέα κυβέρνηση»

Βενιζέλος: «Ύστατη ευκαιρία η νέα κυβέρνηση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το μέγεθος της εθνικής κρίσης μας έκανε όλους πιο υπεύθυνους πιο μετριοπαθείς » είπε ανοίγοντας την ομιλία του στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος«Η συγκρότηση της κυβέρνησης προκάλεσε ανακούφιση στην ελληνική κοινωνία και προσδοκίες στο εξωτερικό» πρόσθεσε και τόνισε «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για αλλαγή πολιτικού πολιτισμού. Έχουν αλλάξει οι ίδιοι οι όροι της πολιτικής νομιμοποίησης και δημιουργείται ύστατη ευκαιρία»
Παράλληλα μίλησε για το ρόλο της νέας κυβέρνησης «Η νέα κυβέρνηση έχει ιστορικές δυνατότητες. Η εντολή της είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Αλλά αυτή η απόφαση δεν προέκυψε τυχαία. Το περιεχόμενό της δεν είναι ουδέτερο και δεν είναι τεχνητό» και πρόσθεσε «Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι είναι πάντα διαθέσιμα τα κονδύλια της συμφωνίας. Δεν υπάρχει περιθώριο για συμβατικού χαρακτήρα κομματικές αντιπαραθέσεις»
Στην πορεία ευχαρίστησε τον νέο πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Μεγάλη έμφαση έδωσε στην εκταμίευση της 6ης δόσης λέγοντας «Η εκταμίευση της έκτης δόσης πρέπει να γίνει πριν τις 15 Δεκεμβρίου. Η εκταμίευση της νέας δόσης πρέπει να λειτουργήσει ως προθάλαμος για την εκταμίευση της 7ης δόσης η οποία ξεπερνά τα 80 δισ.» αλλά και για την κρίση χρέους στην Ευρώπη «Η Ελλάδα είναι η Ελλάδα του ευρώ, αλλά μόλις το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή έχουν στοχοποιηθεί δύο χώρες που αθροιστικά ξεπερνούν το 40% του συνολικού δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης.» και είπε «Οι εταίροι πρέπει να μας βοηθήσουν ανοίγοντας την αγορά»
Στην πορεία αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του υπουργείου Οικονομικών «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς να θίξουμε τον ιδιωτικό χαρακτήρα αλλά δημιουργώντας δημόσιο πυλώνα. Παράλληλα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και στο χρήμα στην αγορά. Πρέπει να στοχεύσουμε σε όσους έχουν πρόβλημα .Έχουμε ηθική υποχρέωση»Επίσης σχετικά με τους οικονομικά ασθενέστερους δήλωσε πως έχει ήδη ψηφιστεί η ρύθμιση στεγαστικών δανείων και θα παρουσιαστεί σχέδιο τις επόμενες ημέρες. Κλέινοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη για τον προϋπολογισμό που θα κατεθεί στην βουλή την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ