Παππάς: Ρωτήσαμε τον λαό για τη συμφωνία πριν τις εκλογές και επέλεξε να την εφαρμόσουμε εμείς - iefimerida.gr

Παππάς: Ρωτήσαμε τον λαό για τη συμφωνία πριν τις εκλογές και επέλεξε να την εφαρμόσουμε εμείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα ψηφιστούν κάποια μετρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου, η οποία προβλέπει πλεόνασμα 3,5%», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στον Real FM, τόνισε ότι «μπορούμε να τα διαχειριστούμε με τρόπο για να μην πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα». Μάλιστα ανέφερε πως για το περιεχόμενο της συμφωνίας η κυβέρνηση είχε ενημερώσει το λαό πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Ερωτηθείς αν θα έχουμε μία διαρκώς παρατεινόμενη διαπραγμάτευση, είπε: «Υπάρχει μια συμφωνία και το ζητούμενο είναι η εφαρμογή της. Οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια και να θεμελιώσει το επιχείρημά του».

Αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του ΔΝΤ, σημείωσε πως «δεν δύναται κανείς σώφρων να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από όσα συμφωνήσαμε. Υπάρχουν στοιχεία ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει».

Λύση για τα «κόκκινα» δάνεια
Για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε πως «πρέπει να υπάρξει τώρα λύση» στο πνεύμα και στο γράμμα της συμφωνίας του Ιουλίου. «Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματα που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα κάνει», ανέφερε, «και αυτό της δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται με καλύτερες θέσεις».

Θα επιμείνουμε στις 4 άδειες
Για τον διαγωνισμό των καναλιών, τέλος, προανήγγειλε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο opengov και θα ακολουθήσει διαβούλευση. «Ο χώρος του Τύπου είναι πολλαπλώς ταλαιπωρημένος. Θα επιμείνουμε στις 4 άδειες», επέμεινε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ