Και η Αυστραλία προειδοποιεί: Μην πηγαίνετε διακοπές στην Τουρκία - iefimerida.gr

Και η Αυστραλία προειδοποιεί: Μην πηγαίνετε διακοπές στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ καλεί τους Αυστραλούς πολίτες να «επανεξετάσουν την ανάγκη να ταξιδεύσουν» σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, είναι ήδη στη δημοσιότητα.

«Τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να απειλούν με περαιτέρω επιθέσεις, μεταξύ άλλων στοχεύοντας τουρίστες και Δυτικούς», σημειώνει η κ. Μπίσοπ και υπογραμμίζει ότι η τρομοκρατική απειλή, παραμένει ζωντανή.

Η αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία έρχεται τη στιγμή που πολλοί Αυστραλοί ετοιμάζονται να ταξιδεύσουν στην Τουρκία για τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για την εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου χιλιάδες Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί έχασαν τη ζωή τους.
Η Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι οι Αυστραλοί πολίτες που θα ταξιδεύσουν στην Τουρκία, θα πρέπει να «ελαχιστοποιήσουν» το χρόνο που θα περάσουν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αν και η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο στοιχείο για συγκεκριμένες απειλές, όσον αφορά τις εκδηλώσεις μνήμης.
Την ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις δύο πόλεις τους τελευταίους τρεις μήνες, που έχουν προκαλέσει το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.

Πριν από λίγες ημέρες και το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό από την Τουρκία, λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ