Κινδυνεύουν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από την καθυστέρηση της 6ης δόσης - iefimerida.gr

Κινδυνεύουν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από την καθυστέρηση της 6ης δόσης

συντάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου λόγω της καθυστέρησης της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου, προς την Ελλάδα, κινδυνεύει και το επίδομα των εορτών.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν να είναι στο ΙΚΑ και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Το θέμα εξετάζεται, και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, είναι απολύτως αναγκαία η καταβολή της 6ης δόσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική επάρκεια του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και εναλλακτικά μέτρα.

Η μετατροπή ομολόγων σε ρέπος ή ο εσωτερικός δανεισμός μεταξύ των Ταμείων, είναι ένας από τους εναλλακτικούς τρόπους που σκέφτονται στο υπουργείο Εργασίας για να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια. Από την άλλη, και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, έχει έλλειμα που υπολογίζεται στα 2δις ευρώ. Τέλος, ο μέσος χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ έχει φθάσει τα 2 χρόνια ενώ εκκρεμούν περίπου 43.000 αιτήσεις για την έκδοση εφάπαξ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ