Σάλος με τις δηλώσεις Γαλλίδας υπουργού για τις μουσουλμάνες και τις νέγρες - iefimerida.gr

Σάλος με τις δηλώσεις Γαλλίδας υπουργού για τις μουσουλμάνες και τις νέγρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκάλεσαν στη Γαλλία οι δηλώσεις της υπουργού για τα Δικαιώματα των Γυναικών η οποία συνέκρινε τις γυναίκες που φοράνε μπούργκα με τις «νέγρες» που υποστήριξαν τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή της στο BFTV η Λορένς Ροσινιόλ σχολίασε την απόφαση μεγάλων εταιρειών όπως η Marks & Spencer, η H&M και η Dolce & Gabbana να δημιουργήσουν προϊόντα για Μουσουλμάνες όπως το «μπουρκίνι».

Σάλος με τις δηλώσεις Γαλλίδας υπουργού για τις μουσουλμάνες και τις νέγρες | iefimerida.gr 0

Όταν η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ορισμένες γυναίκες κάνουν την επιλογή να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους η Ροσινιόλ απάντησε:

«Σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή... υπήρχαν όμως και Αμερικάνες νέγρες που υπερασπίζονταν τη δουλεία».

Αμέσως η δήλωση αυτή σχολιάστηκε έντονα με μερικούς να είναι ιδιαίτερα επικριτικοί με την Γαλλίδα υπουργό. Το πιο αιχμηρό σχόλιο ήρθε μάλιστα από ένα διάσημο κωμικό τον Ολιβιέ Περίν που ανέφερε ότι η Ροσινιόλ θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Σάλος με τις δηλώσεις Γαλλίδας υπουργού για τις μουσουλμάνες και τις νέγρες | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός έκανε λόγο για «γλωσσικό ολίσθημα» ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκριση. Παρόλα αυτά επέμεινε ότι το νόημα αυτού που ήθελε να πει ήταν σωστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλλίδα υπουργός μπούργκα δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ