Ενταση στη Λέσβο με τους πρόσφυγες -Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενταση στη Λέσβο με τους πρόσφυγες -Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα [βίντεο]

EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο, με τα προβλήματα να εντείνονται, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης προσφύγων από τις τουρκικές ακτές.

Με συνθήματα και πλακάτ, πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας την ελευθερία τους και το άνοιγμα των συνόρων, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr.

Στο κέντρο φιλοξενίας βρίσκονται πάνω από 2.500 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 500 έχουν υποβάλλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Περίπου 1.000 άτομα έχουν λάβει πιστοποίηση και φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας πριν από της 20 Μαρτίου, όταν και άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ωστόσο, παραμένουν στη Λέσβο για διάφορους λόγους -ορισμένοι περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα.

Σήμερα, έφτασαν στο νησί 54 άνδρες της FRONTEX με πτήση από την Ολλανδία, μαζί με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, για την ταυτοποίηση – πιστοποίηση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, ώστε να κλείσει όσο γίνεται περισσότερο το πέρασμα τυχόν τρομοκρατών προς τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος πρόσφυγες ένταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ