Γκιουλέκας για Φεστιβάλ Αθηνών: Το υπουργείο προσβάλλει τους Ελληνες και αγνοεί την ελληνική δημιουργία - iefimerida.gr

Γκιουλέκας για Φεστιβάλ Αθηνών: Το υπουργείο προσβάλλει τους Ελληνες και αγνοεί την ελληνική δημιουργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μίλησε για εξοστρακισμό των Ελλήνων δημιουργών από το Φεστιβάλ Αθηνών.

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιαν Φαμπρ ο οποίος μίλησε για παραστάσεις (τουλάχιστον το πρώτο καλοκαίρι) αφιερωμένες στον πολιτισμό του Βελγίου, δήλωσε πως το Υπουργείο καταργεί τη λέξη «Ελληνικό» Φεστιβάλ, με τη λέξη «Διεθνές».

Ολόκληρη η δήλωση
«Άλλη μια πρωτοτυπία από το Υπουργείο Πολιτισμού!
Αποφάσισε εν μία νυκτί να καταργήσει τη λέξη “ελληνικό” από το Φεστιβάλ Αθηνών και να την αντικαταστήσει με τη λέξη “διεθνές”, εξοστρακίζοντας τους Έλληνες δημιουργούς.
Με έκπληξη είδαμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που παρουσιάστηκε για την προσεχή τετραετία, από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιαν Φαμπρ, ο οποίος μας ανακοίνωσε πως το Φεστιβάλ θα είναι μία ωδή στο Βέλγιο, χώρα καταγωγής του και πως ό,τι ξέραμε για το θεσμό-σύμβολο που ταυτίστηκε και ανέδειξε την ελληνική πολιτιστική δημιουργία να το ξεχάσουμε!
Ο τίτλος της συνέντευξης Τύπου θα μπορούσε να είναι και “Καληνύχτα Ελλάδα”…
Σε μία Ελλάδα που εξακολουθεί να ταλανίζεται από την κρίση και που ο πολιτισμός της θα έπρεπε να είναι το βασικό όχημα για να ξαναβρεί την εξωστρέφεια της, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αγνοήσει πλήρως την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία!
Απαιτούμε από τον Υπουργό Πολιτισμού να μας απαντήσει άμεσα για ποιο λόγο αποφάσισε να αφανίσει, με τόσο προκλητικό τρόπο, το ελληνικό στοιχείο από ένα θεσμό-σύμβολο, προσβάλλοντας όλους τους Έλληνες που διαχρονικά στηρίζουν το ελληνικό Φεστιβάλ».

Κατα τη χθεσινη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε για τον Γιαν Φαμπρ «Καλείται να φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκοσμίου γίγνεσθαι, ως ισότιμο εταίρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ