«Φιλαράκια», μήπως αυτή η σειρά ευθύνεται για την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού; - iefimerida.gr

«Φιλαράκια», μήπως αυτή η σειρά ευθύνεται για την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ντέιβιντ Χόπκινς, Αμερικανός δημοσιογράφος, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο κατηγορούσε την τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια» ότι είναι υπεύθυνη για μία από τις χειρότερες επιδημίες του 21ου αιώνα: της βασιλείας της βλακείας.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η σειρά "Φιλαράκια" μπορεί να συνέβαλε δραστικά στην πτώση του δυτικού πολιτισμού», γράφει.

Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι ο μόνος έξυπνος στην σειρά ήταν ο Ρος, παλαιοντολόγος και θύμα της ομάδας των φίλων του, ένα είδος μάρτυρα Αγίου Σεβαστιανού, ο οποίος πρέπει να υφίσταται συνεχώς τα πειράγματα και τα δηλητηριώδη σχόλια των ανόητων φίλων του στη σειρά.

Σε μια χρονολογική μελέτη μεγάλης έκτασης, ο Χόπκινς αποδεικνύει τον σύνδεσμο ανάμεσα στο τέλος της σειράς το 2004 και στο γεγονός ότι την ίδια χρονιά η εκπομπή American Idol ήταν για όγδοη συνεχή χρονιά πρώτη σε τηλεθέαση στις ΗΠΑ, η Πάρις Χίλτον δημοσίευε την αυτοβιογραφία της, το Facebook ιδρυόταν και εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους: το τέλος της σειράς «Φιλαράκια», σύμφωνα με τον αρθρογράφο, συμπίπτει με μια χρονιά όπου δοξάζεται στο έπακρο η βλακεία.

Ο Χόπκινς δεν ξεχνάει φυσικά ότι την ίδια χρονιά, το 2004, τελείωσε και η σειρά Sex and the City, ένα άλλο αποκορύφωμα της βλακείας, όπως γράφει.

«Η χρονιά 2004 είναι αυτή που εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια και η βλακεία έγινε αξία στις ΗΠΑ. Ρωτήστε και τους Green Day. Το άλμπουμ τους "American Idiot", που εμφανίστηκε το 2004, κέρδισε το βραβείο Grammy ως ο καλύτερος ροκ δίσκος. Μην το αρνείστε, η απόρριψη του επιστήμονα Ρος σηματοδοτεί τη στιγμή που ασυναίσθητα η πλειοψηφία της Αμερικής εγκατέλειψε τη φωνή της λογικής.
Ναι, η θεωρία μου είναι ότι τα "Φιλαράκια" συνέβαλαν στην κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού. Ισως σκέφτεστε ότι είμαι τρελός. Λέω όπως ο Ρος: "Είμαι; Είμαι τρελός; Εχασα το μυαλό μου;". Το ξέρετε ότι το τραγούδι που συνοδεύει το πιλοτικό επεισόδιο στα Φιλαράκια ήταν των R.E.M. "It’s the End of the World as We Know (And I Feel Fine)" ["Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε (Και νιώθω υπέροχα)"]; Ενα τρομακτικό τραγούδι, με ένα αποκαλυπτικό μήνυμα που αγνοούσαμ
ε», γράφει ο Χόπκινς.

«Φιλαράκια», μήπως αυτή η σειρά ευθύνεται για την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού; | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ