Αφησαν ελεύθερο παιδόφιλο 78 ετών - Εκμεταλλεύτηκε τα κενά του νόμου - iefimerida.gr

Αφησαν ελεύθερο παιδόφιλο 78 ετών - Εκμεταλλεύτηκε τα κενά του νόμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερος αφέθηκε 78χρονος παιδόφιλος εκμεταλλευόμενος κάποια κενά στον νόμο αφού επικαλέστηκε προσωπική χρήση των χιλιάδων αρχείων που κατείχε.

Παιδόφιλος 78 ετών κατείχε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Συνελήφθη από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του στην Κηφισιά. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι στον υπολογιστή του και σε σκληρούς δίσκους που εντοπίστηκαν, έκρυβε συνολικά περισσότερα από 400.000 αρχεία με παιδιά.

Οταν ο 78χρονος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, είπε ότι κατείχε τα αρχεία για... «προσωπική χρήση» και πως δεν κερδοσκοπούσε με αυτά, κατορθώνοντας να αφεθεί ελεύθερος.

Είναι μία από τις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, ο πρωταγωνιστής της οποίας έπεσε «στα μαλακά» λόγω κενών στο νόμο. Δεκάδες φορές ο νυν υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης είχε θέσει το ζήτημα στους ειδικούς ζητώντας αυστηρότερες ποινές για όσους συλλαμβάνονταν να κατέχουν και να διακινούν παιδοφιλικό υλικό.

Πολλές φορές οι δικαστικές αποφάσεις προκάλεσαν αντίδραση της κοινωνίας. Οπως για παράδειγμα ένας 49χρονος Γερμανός που ζει στα Χανιά. Είχε συλληφθεί δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο για κατοχή και διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης και βασανισμών παιδιών από 7 μηνών έως και 10 ετών. Μάλιστα ο 49χρονος είχε χαρακτηριστεί από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως ο νούμερο 2 παιδόφιλος που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία, για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ασελγειών και βιασμών ανηλίκων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδόφιλος ελεύθερος νόμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ