Επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων από τον Πειραιά σε Ελαιώνα και Κυλλήνη -Ενταση το απόγευμα - iefimerida.gr

Επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων από τον Πειραιά σε Ελαιώνα και Κυλλήνη -Ενταση το απόγευμα

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας, για να αποφασιστεί πώς θα αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Πειραιά, από πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 5.724 άτομα, με πολλούς να μένουν σε 1.100 σκηνές που έχουν στηθεί. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να διανεμηθούν στους πρόσφυγες, αύριο το πρωί, φυλλάδια που θα τους εξηγούν γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά.

Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα μετακινηθούν ορισμένα άτομα σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων. Επίσης, κάποιοι αναμένεται να πάνε και σε κέντρο φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά.

Νωρίτερα, το απόγευμα προκλήθηκε ένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά δεν πήρε έκταση και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από την παρέμβαση του Λιμενικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Πειραιάς Κυλλήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ