Γεννηματά: Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα – Δεν μπορείτε - iefimerida.gr

Γεννηματά: Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα – Δεν μπορείτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επιλέγοντας να μην ζητήσει εκλογές, αλλά λύση από την παρούσα Βουλή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαφθορά, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε εκτός κειμένου: «Κύριε Πρωθυπουργέ είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με ασφάλεια. Παραιτηθείτε. Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε εξάλλου ότι θα στηρίξει την πρότασή του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ωστόσο διερωτήθηκε: «Γιατί όμως εσείς δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομία από το 2002;»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαντώντας στην πρωτολογία του Πρωθυπουργού είπε με έμφαση: «Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς κάναμε από μόνοι μας έλεγχο, τα πορίσματα βρίσκονται στον εισαγγελέα. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Οπως είπε «ζητάμε όλοι και όλα να είναι στο φως, ζητάμε καθαρούς κανόνες. Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί, γιατί καταψήφισε όλα τα μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν βρήκε το σθένος να ψηφίσει ούτε καν την άρση τραπεζικού απορρήτου. «Είμαστε μια χώρα που βιώνει όχι μόνο capital controls αλλά και justice controls», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά Βουλή Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ