Τι συμβαίνει όταν ένας αμερικανικός πύραυλος χτυπά ρωσικό τανκ [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει όταν ένας αμερικανικός πύραυλος χτυπά ρωσικό τανκ [εικόνα & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον προηγούμενο μήνα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ένα από τα πιο εξελιγμένα τανκ της Ρωσίας αντιμετωπίζει μία μικρή ομάδα Σύρων ανταρτών, οπλισμένων με αμερικανικό αντιαρματικό πύραυλο, στα προάστια του Χαλεπίου.

Βίντεο αυτού του τύπου δεν σπανίζουν στο YouTube κατά τη διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου στη Συρία. Το συγκεκριμένο όμως, από τις 26 Φεβρουαρίου ξεχωρίζει για έναν λόγο. Σύμφωνα με την Washington Post, πιθανόν είναι από τις πρώτες φορές που ένα ρωσικό τανκ T-90 είναι «αντιμέτωπο» με έναν αμερικανικό αντιαρματικό πύραυλο, στο πεδίο της μάχης.

Τι συμβαίνει όταν ένας αμερικανικός πύραυλος χτυπά ρωσικό τανκ [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τώρα, κυκλοφόρησε και μία φωτογραφία για το τι συνέβη αφότου οι Σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν τον πύραυλο. Οπως φαίνεται, ο BGM-71 TOW χτυπά τη δεξιά πλευρά του πυργίσκου του τανκ και μόλις καθαρίζει ο καπνός, ένα άτομο βγαίνει από αυτό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «War is Boring», αυτή η εικόνα κυκλοφόρησε σε ρωσικά στρατιωτικά φόρουμ πριν την εντοπίσει η Research Institute of Steel, μία εταιρεία που κατασκευάζει την εξειδικευμένη θωράκιση για τα ρωσικά τανκ. Το μόνο που φαίνεται να έχει καταστραφεί από αυτή τη γωνία είναι το σύστημα κάτω από το βασικό όπλο του τανκ, το οποίο- σύμφωνα με την Washington Post- είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να «μπλοκάρει» κάποιους από τους αντιαρματικούς πυραύλους. Υπάρχει μία κόκκινη ένδειξη κάτω από τον πυργίσκο όταν αυτό είναι ενεργό, αλλά στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ότι το σύστημα είτε ήταν απενεργοποιημένο είτε δεν λειτουργούσε.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο χτύπημα πάντως, το πλήρωμα του τανκ σώθηκε χάρη στη θωράκιση του άρματος.

Το T-90 είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα τανκ της Ρωσίας, αν και το μοντέλο του συγκεκριμένου βίντεο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, είναι μία παλιότερη έκδοση από τις αρχές του '90. Οσο για τον πύραυλο BGM-71 TOW, πρόκειται για σύστημα που υπάρχει από τη δεκαετία του '70 και χρησιμοποιείται ευρέως στον συριακό εμφύλιο, καθώς οι ΗΠΑ έχουν εξοπλίσει συγκεκριμένες ομάδες ανταρτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ