Πενταετές επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ από τη Wind- Στα 85 εκατ. τα κέρδη το 2015 - iefimerida.gr

Πενταετές επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ από τη Wind- Στα 85 εκατ. τα κέρδη το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ την πενταετία 2015-2020 σχεδιάζει η Wind εκτιμώντας ότι η οικονομία θα ανακάμψει και η τηλεπικοινωνιακή αγορά θα επανακτήσει σημαντικό τμήμα των εσόδων της που απώλεσε λόγω της κρίσης τα τελευταία επτά χρόνια.

Με αιχμή τo customer experience, το επενδυτικό πρόγραμμα, που έχει εγκρίνει το Δ.Σ. και ήδη εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους, εστιάζει στις υποδομές σταθερής τηλεφωνίας αλλά και στα δίκτυα κινητής ενώ μεγάλη έμφαση θα δώσει και στις υπηρεσίες δεδομένων και περιεχομένου, οι οποίες εκτιμά ότι έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Ώθηση στα επενδυτικά πλάνα της Wind, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της, Νάσος Ζαρκαλής, δίνουν και οι πρόσφατες μετοχικές αλλαγές. Ιδιαίτερη σημαντική κρίνεται η αύξηση της συμμετοχής του αμερικανικού fund Golden Tree στο 25%, από τον περασμένο. Πρόκειται για ένα επενδυτικό fund με έδρα τη Νέα Υορκη, που διαχειρίζεται πάνω 23 δις και η μεγάλη του ποσοστού συμμετοχής στη μητρική εταιρία καταδεικνύει τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζαρκαλής η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα το 2008 ήταν στα 7,2 δισ. ευρώ και το 2015, έκλεισε στα 4,2 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 40% ωστόσο με μετριοπαθείς εκτιμήσεις το 2020 μπορεί να φτάσει στα 5 δις. Ευρώ. Το 2015 έκλεισε με έσοδα 490 εκατ. ευρώ για τη Wind και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 85 εκατ. ευρώ. Tο μερίδιο της εταιρίας στη συνολική αγορά τηλεπικοινωνιών φτάνει σήμερα το 12% - 13%, με στόχο της διοίκησης να προσεγγίσει το 20% μέχρι το 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη πενταετία η εταιρία επένδυσε 570 εκατ. ευρώ τόσο σε υποδομές δικτύων όσο και σε νέα καταστήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδιαφέρον για τη Forthnet τονίζοντας χαρακτηριστικά «ενδιαφερόμαστε, αλλά στη σωστή τιμή και υπό τις σωστές συνθήκες».Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει ενδιαφέρον και για τη CYTΑ Ελλάδος, καθώς όπως είπε είναι εν αναμονή του εξειδίκευσης του θεσμικού πλαισίου από την Κύπρο.

Σε ότι αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ειδικότερα στο 4G η Wind έχει φτάσει στο 60% της πληθυσμιακής κάλυψης και στοχεύει να προσεγγίσει το 80% μέχρι το τέλος του χρόνου. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, μέσα από τα οποία εκτιμά θα παρέχονται και υπηρεσίες περιεχόμενου για τις οποίες μάλιστα ετοιμάζει συγκεκριμένα project τα οποία θα εξειδικευτούν στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ