Η Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα 5,4 δισ. ευρώ -Ποιους θα επιβαρύνουν - iefimerida.gr

Η Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα 5,4 δισ. ευρώ -Ποιους θα επιβαρύνουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σχετικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα 5,5 δισ. ευρώ για να κλείσει η διαπραγμάτευση επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, η κυρία Γεροβασίλη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι στόχος είναι να βρεθούν έσοδα 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από την άμεση φορολόγηση και 1% του ΑΕΠ από την έμμεση φορολόγηση. Με δεδομένο ότι το 1% του ΑΕΠ αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. ευρώ μιλάμε για μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που αφορούν στους έμμεσους φόρους, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι στόχος είναι να μην πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να μην υπάρχουν. Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην αύξηση φόρων, αλλά είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε και επιδιώκει να σηκώσουν το βάρος αυτοί που αντέχουν.

Τόνισε επίσης ότι αν μπορέσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ασφαλιστικό και φορολογικό χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, αυτό θα γίνει, αλλά τα χρονοδιαγράμματα δεν θα αλλάξουν. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν το Πάσχα.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει απόσταση στα «κόκκινα δάνεια». Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν η πρώτη κατοικία και οι μικρομεσαίοι. Θα γίνουν υποχωρήσεις στα κόκκινα δάνεια αλλά σημασία έχει ποιες είναι αυτές και ποιους θα πλήξουν, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ