Φάμελλος: Οι πρόσφυγες κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη για να δημιουργήσουν εντυπώσεις - iefimerida.gr

Φάμελλος: Οι πρόσφυγες κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη για να δημιουργήσουν εντυπώσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή ομάδα περίπου εκατό ατόμων πρωτοστατεί στους συνεχιζόμενους αποκλεισμούς τής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ταυτόχρονα ότι οι κινητοποιήσεις αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και ότι δεν πρόκειται να ανακόψουν την ομαλή μετακίνηση των προσφύγων προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», τα περίπου εκατό αυτά άτομα, αγνώστου εθνικότητας, διακόπτουν ανά δύο με τρεις ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – πΓΔΜ, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων οργανώσεων προκειμένου –όπως σημείωσε– να δημιουργηθεί γεγονός. «Είναι μια επιδεικτική διαδικασία που εξυπηρετεί ορισμένους σκοπούς και δεν ακολουθείται από το σύνολο των προσφύγων, σχεδόν από κανέναν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί, με ειρηνικά μέσα, η μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς είπε ότι έως τις 15 Απριλίου η ελληνική πλευρά θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με το ΔΝΤ θα πρέπει να λύσουν το εσωτερικό τους πρόβλημα, αλλά «όχι σε βάρος της Ελλάδας».

Επίσης, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με την αποψινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι από τη στιγμή που αποκαλύπτονται όλο και μεγαλύτερα σκάνδαλα ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος και διατεθειμένος να συγκαλέσει την Ολομέλεια. «Επειδή αποκαλύπτονται σιγά - σιγά όλο και μεγαλύτερα σκάνδαλα σύνδεσης δικαστικής εξουσίας πολιτικής εξουσίας και μέσων ενημέρωσης με "μαξιλάρι" όλων αυτών τις τράπεζες και επειδή η αντιπολίτευση κατέθεσε αιτιάσεις ότι εμείς διακόπτουμε ή παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη για να μην υπάρχει καμία σκιά και να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη λέει ο πρωθυπουργός "όλα στην Ολομέλεια» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ