Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά - iefimerida.gr

Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να βάλει απόψε ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα ανοίξει τη «βεντάλια» όλων των θεμάτων περί δικαιοσύνης και διαφθοράς στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Μία συζήτηση η οποία αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και στην οποία το κυβερνητικό επιτελείο έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες ώστε να θέσει -κυρίως- τη Νέα Δημοκρατία προ των ευθυνών της.

Για τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων, εργάστηκαν για αρκετές ημέρες νομικοί σύμβουλοι αλλά και κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχοντας μελετήσει τους φακέλους θα επιλέξει ποια στοιχειά από αυτά που έχει συγκεντρώσει η «κλειστή ομάδα» του Μαξίμου, θα παρουσιάσει. «Απόψε το βράδυ κάποιοι θα περάσουν πολύ δύσκολα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr κυβερνητικός αξιωματούχος, δίνοντας το στίγμα για όσα θα ακουστούν από το βήμα της Ολομέλειας, προϊδεάζοντας,παράλληλα, για μια σφοδρή σύγκρουση και όχι μόνο.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα είναι «θεσμικός και ενδελεχής», δίνοντας στοιχεία «για κραυγαλέες υποθέσεις συγκαλύψεων και διαφθοράς».Διαβεβαιώνουν, μάλιστα ότι θα κατονομαστούν και συγκεκριμένοι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στη διερεύνηση σοβαρότατων υποθέσεων.

Η στόχευση από το πρωθυπουργικό επιτελείο, πάντως, είναι διπλή. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε τέτοια κατάσταση ώστε να απολογηθεί τόσο για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλοκαι τις καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού για τη Διαφθορά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και για την εμπλοκή της ΝΔ με την ομάδα των «εκβιαστών -δημοσιογράφων».

Και, παράλληλα, να προκαλέσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν για το αν θα στηρίξουν μία σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες και θα προτείνει στη Βουλή. «Περιμένουμε από τη ΝΔ να σταθεί στο ύψος της συζήτησης μιας και δείχνει εκνευρισμό τις τελευταίες μέρες», σημειώνουν με νόημα.

Κατά μέτωπο επίθεση
Δεδομένο θεωρείται ότι ο κ. Τσίπρας θα καταπιαστεί με τον«φρέσκο» φάκελο της λίστας Μπόργιανς χωρίς, βέβαια, να «ξεχάσει» τη λίστα Λαγκάρντ. Τέλος θα αναφερθεί και σε άλλα «οικονομικά εγκλήματα» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, όπως είναι η υπόθεση Siemens, καθώς και στα τραπεζικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις (γνωστά ως θαλασσοδάνεια), που δόθηκαν κυρίως σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ