Μαξίμου: Από τις 4 Απριλίου οι παράτυποι μετανάστες θα γυρίζουν στην Τουρκία - iefimerida.gr

Μαξίμου: Από τις 4 Απριλίου οι παράτυποι μετανάστες θα γυρίζουν στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτάχυνση των δράσεων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, από τις 4 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι επιστροφές στην Τουρκία των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στη χώρα, όπως προβλέπει εξάλλου και η συμφωνία που υπεγράφη στις 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, συζητήθηκε το πώς προχωράει η δημιουργία 30.000 θέσεων φιλοξενίας και τέθηκε θέμα εντατικοποίησης όσων είναι να αποχωρήσουν από την Ειδομένη και τον Πειραιά, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, την Τετάρτη έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που θα περιλαμβάνει και το πλαίσιο για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ