«Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016»: Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους -Δωρεάν εργαστήρια για μοναδικές κατασκευές - iefimerida.gr

«Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016»: Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους -Δωρεάν εργαστήρια για μοναδικές κατασκευές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία οικογενειακή γιορτή, όπου τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους, με δωρεάν σεμινάρια χειροτεχνίας, από εξειδικευμένους επαγγελματίες παιδαγωγούς, είναι η διοργάνωση “Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016”, που θα πραγματοποιηθεί 1 με 3 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (δίπλα στο μετρό Ανθούπολη).

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα παιδιά, στο Krafty Kids Corner, επαγγελματίες παιδαγωγοί θα μαθαίνουν στα παιδιά πώς να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες κατασκευές. Οι μικροί δημιουργοί θα μπορούν να κατασκευάσουν και να πάρουν μαζί τους φεύγοντας τις πιο ευφάνταστες κατασκευές, όπως καδράκια με πασχαλινά διακοσμητικά, κούκλες, χάρτινους ήρωες από ανακυκλώσιμα υλικά, πήλινες κατασκευές και πολλά ακόμη.
Ακόμη, στη Χειροτέχνικα γονείς και παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τα αντικείμενα για τις καινούργιες δράσεις που θα έχουν από κοινού στο σπίτι για δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση.

«Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016»: Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους -Δωρεάν εργαστήρια για μοναδικές κατασκευές | iefimerida.gr 0

Όπως δηλώνει η Πόπη Σκαγιά, Marketing Manager, στην ελληνική εταιρεία SKAG, που παραδοσιακά έχουμε συνδέσει με τα σχολικά μπλε τετράδια και τα είδη αρχειοθέτησης :
“Η SKAG με τις νέες σειρές χειροτεχνίας δίνει την δυνατότητα στους γονείς να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και ταυτόχρονα να δημιουργούν υπέροχα στολίδια και δώρα. Τα παιδιά δένονται με τους γονείς και διαμορφώνουν εικόνες και αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της δημιουργικότητας των παιδιών είναι σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα ζωή τους”.
Ακόμη, η Φωτεινή Παπαδοπούλου, υπεύθυνη σεμιναρίων δημιουργικής απασχόλησης στην επιχείρηση Paco art center (αλυσίδα καταστημάτων με είδη τέχνης και χειροτεχνίας) τόνισε :
“Το DIY είναι ένας τρόπος σύγχρονης ψυχοθεραπείας για όλες τις ηλικίες, ενώ ειδικά για τους ενήλικες αποτελεί έναν τρόπο εκτόνωσης. Τα τελευταία χρόνια το Φτιάξτο Μόνος Σου από απλό hobby για λίγους, έγινε τρόπος ζωής για τους πολλούς και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί και πηγή εισοδήματος. Για τα παιδιά, η χειροτεχνία αποτελεί έναν τρόπο διαμόρφωσης του χαρακτήρα τους, ενώ πλέον με τις τεχνικές που υπάρχουν, μπορεί εκτός από τρόπο εκμάθησης στο σχολείο, να αποτελέσει και μέσο επικοινωνίας με το γονιό”.

«Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016»: Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους -Δωρεάν εργαστήρια για μοναδικές κατασκευές | iefimerida.gr 1

Στη Χειροτέχνικα, τη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself, θα υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια, παρουσιάσεις και εργαστήρια και για τους μεγάλους όμως, με ειδικές προτάσεις και για τους άνδρες. Το DIY εξάλλου δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση.

Στη Χειροτέχνικα, άντρες, γυναίκες και παιδιά θα βρουν :

  • εξοπλισμό απο τους καλύτερους προμηθευτές υλικών, εργαλείων και βιβλίων για τις δημιουργίες τους
  • τις τελευταίες τάσεις για το χειροποίητο και το DIY και να ενημερωθούν για τα σεμινάρια και μαθήματα που πραγματοποιούνται
  • δωρεάν workshops για χειροποίητα αντικείμενα, με DIY κατασκευές αλλά και παρουσιάσεις τεχνικών, σε 3 διαδραστικούς χώρους, για ενήλικες αλλά και για τα παιδιά
  • λάτρεις του ίδιου χόμπυ ώστε να ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες
  • υλικά προς αγορά σε λιανική και χονδρική
  • χειροποίητα είδη για το σπίτι, στο Handmade dreams: Home edition.
«Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016»: Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους -Δωρεάν εργαστήρια για μοναδικές κατασκευές | iefimerida.gr 2

Σημαντική εκδήλωση στο πλαίσιο της Χειροτέχνικα, είναι η προσπάθεια από το ftiaxto.gr να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες ταυτόχρονου πλεξίματος με βελονάκι.
To ftiaxto.gr με τη στήριξη του καταστήματος KANGAROO-KANGAROOCRAFT θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει πάνω απο 600 ανθρώπους που θα πλέκουν με βελονάκι ταυτόχρονα για 15 λεπτά.
Αρχάριοι ή προχωρημένοι, μικροί ή μεγάλοι, θα μαζευτούν όλοι στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το Σάββατο 2 Απριλίου στις 16.00, να πλέξουν με το βελονάκι.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατέχει το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Νιγηρίας με 485 πλέκτες και πλέκτριες, αποδεικνύοντας ότι οι λάτρεις του πλεξίματος καταφέρνουν να συγκεντρωθούν!
Σκοπός είναι να πλέκουν 500 άνθρωποι, χωρίς να σταματήσουν για 15 λεπτά.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να φέρει κανείς είναι το βελονάκι και το νήμα του!
Τα πλεκτά μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν στην ομάδα πλεξίματος του 2ο Γυμνασίου Καλύμνου, για να ενωθούν από τα παιδιά και να γίνουν ζεστές κουβέρτες για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Η Βάλια Μπινίκου και η Ελίνα Αντωνοπούλου απο το ftiaxto.gr που διοργανώνει την εκδήλωση για την κατάρριψη του ρεκόρ γκίνες, είπαν για τη διοργάνωση :
Βάλια Μπινίκου: “Ψάχναμε σαν Ftiaxto.gr να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό στα πλαίσια της ανοιξιάτικης Χειροτέχνικα και μας ήρθε η ιδέα να ψάξουμε τα ρεκόρ Γκίνες. Το πλέξιμο με βελονάκι παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω εποχής αλλά έχει και πολλούς φίλους στη χώρα μας. Εξάλλου, έχουμε και μεγάλη παράδοση σε αυτό! Όσοι ξέρετε να πλέκετε με το βελονάκι μπείτε στο ftiaxto.gr για να δείτε τον τρόπο συμμετοχής. Σας περιμένουμε!”
Ελίνα Αντωνοπούλου: “Εκτός από τον ενθουσιασμό μας για την κατάρριψη του ρεκόρ (είμαστε αισιόδοξες οτι θα τα καταφέρουμε) είμαστε και πολύ χαρούμενες γιατί θα βγει και κάτι χρήσιμο από όλο αυτό. Τα τετράγωνα που θα πλέξουμε θα συγκεντρωθούν και θα σταλούν στο 2ο γυμνάσιο Καλύμνου, όπου η ομάδα πλεξίματος των μαθητών θα τα ενώσει για να φτιάξει κουβέρτες για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στο νησί. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε σε αυτό επισκεφτείτε το Ftiaxto.gr για να μάθετε περισσότερα”.

«Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016»: Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους -Δωρεάν εργαστήρια για μοναδικές κατασκευές | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ