Κυβέρνηση: Στέλνουν διερμηνείς και μεταφραστές στην Ειδομένη για την παραπληροφόρηση - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Στέλνουν διερμηνείς και μεταφραστές στην Ειδομένη για την παραπληροφόρηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η ανεύθυνη φημολογία και παραπληροφόρηση στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Αυτό υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Μάλιστα, όπως τόνισε,για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση στέλνει κλιμάκιο διερμηνέων και μεταφραστών στην Ειδομένη, ενώ σχεδιάζει να στήσει μεγαφωνική εγκατάσταση, μέσα από την οποία θα γίνονται ανακοινώσεις για όλα τα θέματα.

«Γνωρίζουμε ότι τις ψευδείς αυτές πληροφορίες τις διακινούν μέσων των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από στόμα σε στόμα, άνθρωποι ετερόκλητοι», είπε ο κ. Κυρίτσης συμπληρώνοντας και τα εξής: «Τέτοιες φήμες σε απελπισμένους ανθρώπους μεταδίδονται όπως η φωτιά στα ξερόχορτα. Ανάμεσα σε εκείνους που τις διαδίδουν μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι με ειλικρινές ενδιαφέρον να βοηθήσουν, οι οποίοι όμως επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των προσφύγων και, ως ένα βαθμό, παιχνίδια εις βάρος της χώρας. Ζητάμε από αλληλέγγυους, εθελοντές και ΜΚΟ να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να προστατεύονται οι πρόσφυγες από την παραπληροφόρηση και από επικίνδυνες καταστάσεις».

Στο μεταξύ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι «με πειθώ, ενημέρωση και αξιοπρέπεια θα καταφέρουμε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και την Ειδομένη».

Αναφορικά με τη μείωση των ροών, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι αυτός είναι όρος για να λειτουργήσει η συμφωνία με την Τουρκία. «Θέλουμε να δούμε αν η μείωση των ροών είναι αποτέλεσμα συμμόρφωσης της τουρκικής πλευράς» συμπλήρωσε.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Αμυγδαλέζα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ