Τελευταίες κινήσεις Μόντι πριν το σχηματισμό της νέας κυβέρνηση - iefimerida.gr

Τελευταίες κινήσεις Μόντι πριν το σχηματισμό της νέας κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επαναλαμβάνει σήμερα τις διαβουλεύσεις με τα βασικά πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Ο κ. Μόντι άρχισε συζητήσεις με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο εκπροσωπείται από τον ηγέτη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι στη Γερουσία ενώ αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του «Λαού της Ελευθερίας», του κόμματος του τέως ισχυρού άντρα της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μάριο Μόντι προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μεγαλύτερων κομμάτων στην κυβέρνησή του, στην οποία επιθυμεί να συμμετέχουν εκτός από τεχνοκράτες και πολιτικοί ώστε να έχει μεγαλύτερη στήριξη στο Κοινοβούλιο.

Οι συναντήσεις του «Καρδιναλίου» θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα όταν θα δεχτεί εκπροσώπους των εργοδοτών, των συνδικάτων, των οργανώσεων γυναικών και νεολαίας.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να αποδεχτεί επισήμως την ηγεσία της νέας κυβέρνησης, τη σύνθεση της οποίας θα παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ