Φόβος των Γερμανών για τρομοκρατικές επιθέσεις -Το 56% περιμένει ότι θα γίνουν στη χώρα φέτος - iefimerida.gr

Φόβος των Γερμανών για τρομοκρατικές επιθέσεις -Το 56% περιμένει ότι θα γίνουν στη χώρα φέτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων στο Βέλγιο, η πλειονότητα των Γερμανών φοβάται ότι θα γίνουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους, μέσα στο 2016.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης TNS Emnid έδειξε ότι το 56% των Γερμανών αναμένει πως θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους φέτος, σύμφωνα με την Bild. Στον αντίποδα, το 38% των ερωτηθέντων απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο.

Η έρευνα έγινε αμέσως μετά από το «χτύπημα» στις Βρυξέλλες, που προκάλεσε το θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 300 ατόμων. Η Γερμανία είναι από τις χώρες που ανησυχούν εξαιτίας της επιστροφής Ευρωπαίων τζιχαντιστών στη χώρα τους.

Την Πέμπτη, πηγή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας δήλωσε στο RIA Novosti ότι η BND γνωρίζει πως 70 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία, έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Πέρυσι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών είναι περίπου 600 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ