Συντριπτική νίκη Σάντερς στην Αλάσκα για το χρίσμα των Δημοκρατικών - iefimerida.gr

Συντριπτική νίκη Σάντερς στην Αλάσκα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Χίλαρι Κλίντον κατατρόπωσε στις προκριματικές εκλογές της Αλάσκας για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς.

Οπως μεταδίδουν CNN και MSNBC, ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον, ελπίζοντας πως θα αναδειχθεί νικητής και στις άλλες δύο Πολιτείες όπου ψηφίζουν σήμερα οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος, τη Χαβάη και την Ουάσινγκτον, ώστε να έχει πιθανότητες για το χρίσμα.

Η συγκεκριμένη Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες, με την Χίλαρι Κλίντον, ωστόσο, να προηγείται στον αριθμό αυτών, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της. Αν συνυπολογιστούν και οι «σούπερ-εκλέκτορες», δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.

Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπέρνι Σάντερς Χίλαρι Κλίντον Αλάσκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ