Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS -Τον σκότωσαν στη Συρία Αμερικανοί κομάντος - iefimerida.gr

Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS -Τον σκότωσαν στη Συρία Αμερικανοί κομάντος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν το «Νο 2» του ISIS, τον Haji Imam, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος την Παρασκευή.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στη Συρία, χωρίς να έχει γνωστή η περιοχή, όπως αναφέρει το NBC.

Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε πως ο θάνατος του υπαρχηγού του Ισλαμικού Κράτους θα αποτελέσει «φρένο» για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

«Εξουδετερώνουμε συστηματικά τον κύκλο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και ο αμερικανικός στρατός σκότωσε αρκετούς βασικούς τρομοκράτες της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο Χατζί Ιμάν (ψευδώνυμο του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί), ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους, ενεργούσε ως υπουργός Οικονομικών και ήταν υπεύθυνος για πολλές εξωτερικές συνωμοσίες», σημείωσε ο κ. Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Και πρόσθεσε πως η εξουδετέρωσή του «θα φρενάρει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία και στο εξωτερικό».

O Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εθεωρείτο το δεξί χέρι του Omar al-Baghdadi, αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως εκτιμούν στρατιωτικοί αναλυτές, ο θάνατος του Haji Imam μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα για το ISIS, που ήδη αντιμετωπίζει στρατιωτικές ήττες τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Πέρυσι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσέφερε αμοιβή 7 εκατ. δολαρίων σε όποιον θα έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.

Ο γνωστός τζιχαντιστής αναφέρεται ότι σκοτώθηκε κατόπιν επιχείρησης ειδικών αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Συρία. Αλλοι τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έπεσαν επίσης νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS -Τον σκότωσαν στη Συρία Αμερικανοί κομάντος  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισλαμικό κράτος υπαρχηγός σκοτώθηκε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ