Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν με την στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις μνήμης για την 195η επέτειο από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Παρόντες ήταν επίσης πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων κλπ. Την παρέλαση που παρακολουθεί πλήθος κόσμου άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σημερινού εορτασμού:

10:01 - 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο Λυκαβηττού
10:55 - Κατάθεση σταφάνου στο Μ.Α.Σ. από την Α.Ε. ΠτΔ
11:00 - Παρέλαση ΕΔ και ΣΑ
18:40 - 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο Λυκαβηττού
18:41 - Επίσημη υποστολή Σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Από νωρίς το πρωί άρματα του Στρατού -τζιπ, τεθωρακισμένα, τανκς κλπ- έφταναν από τα στρατόπεδα στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω της παρέλασης έχει προγραμματιστεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Πανηγυρική δοξολογία

Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη χοροστατούντος του αχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, και άλλοι επίσημοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ