Το διαμέρισμα-κρησφύγετο των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες -Τι βρήκε η αστυνομία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το διαμέρισμα-κρησφύγετο των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες -Τι βρήκε η αστυνομία [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφίες από το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν και χρησιμοποιούσαν τα αδέρφια Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες και τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Τι εντόπισαν οι αρχές μέσα στο διαμέρισμα
Μέσα στο κρησφύγετο οι αστυνομικοί εντόπισαν μια ακόμη βόμβα, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και χημικά.


Ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα των τζιχαντιστών βρέθηκε και ένας υπολογιστής ο οποίος περιείχε ένα σημείωμα-διαθήκη από τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι, στο οποίο ο τρομοκράτης ανέφερε ότι δεν ένιωθε ασφαλής έπειτα από την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα σπασμένο iPad.

Έμεναν 2,5 μήνες στο διαμέρισμα -Ο ένας κυκλοφορούσε με περούκα
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που μένουν στη γειτονιά στο Schaerbeek, οι δράστες των τρομοκρατικών χτυπημάτων, αν και δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους, είπαν πως φαίνονταν ιδιαίτερα φιλικοί. Ενας από τους γείτονες αποκάλυψε στις αρχές ότι οι τρομοκράτες ζούσαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για περίπου 2,5 μήνες και πως ένας από τους τρεις άντρες φορούσε συχνά περούκα.

Γιατί η τέταρτη βόμβα έμεινε στο σπίτι και ο ρόλος του οδηγού ταξί
Το σχέδιο των τρομοκρατών ήταν να φτάσουν στο αεροδρόμιο με συνολικά τέσσερις βαλίτσες-βόμβες, ωστόσο από λάθος συνεννόηση που έγινε με την εταιρεία από την οποία είχαν καλέσει ταξί αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τη μία. Συγκεκριμένα οι τρεις βομβιστές κάλεσαν ένα ταξί από το σπίτι τους και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, ο οδηγός του ταξί παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι οι πελάτες που πήρε του ζήτησαν να μην αγγίξει τις αποσκευές τους, όταν εκείνος προσπάθησε να τους βοηθήσει να τις βάλουν στο ταξί. Ωστόσο το ταξί ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν ζητήσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τη μεταφορά της τέταρτης βαλίτσας, την οποία και αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω στο διαμέρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ