Human Right Watch: Ανθρωπιστική κρίση στο λιμάνι του Πειραιά -Απούσα η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Human Right Watch: Ανθρωπιστική κρίση στο λιμάνι του Πειραιά -Απούσα η κυβέρνηση

(φωτογραφία: NurPhoto/Rex/Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το κλείσιμο των συνόρων έχει ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν περίπου 5000 άτομα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, οι οποίοι και ζουν σε άθλιες συνθήκες» καταγγέλλει - σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η ΜΚΟ «Human Right Watch» αναφέρει σε έκθεση της, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ότι «ο πόνος στον Πειραιά αποτελεί άμεση συνέπεια της αποτυχίας της Ευρώπης να ανταποκριθεί με έναν νόμιμο και συμπονετικό τρόπο στην κρίση που αντιμετωπίζει στις ακτές της».
Όπως αναφέρουν τα στελέχη της οργάνωσης που βρίσκονται στην χώρα μας, «περίπου 5.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονται στον Πειραιά και βασίζονται εξ ολοκλήρου στην δράση των εθελοντών, ελλείψει κάποιας ορατής υποστήριξης από την κυβέρνηση».
«Οι άνθρωποι κοιμούνται σε άθλιες, ανθυγιεινές και χωρίς ασφάλεια συνθήκες στους χώρους αναμονής επιβατών, σε μια παλιά αποθήκη, σε σκηνές στους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και κάτω από τα φορτηγά», αναφέρει η έκθεση του Παρατηρητηρίου.
Καυγάδες και εντάσεις που ξεσπούν ολοένα και πιο συχνά μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων των μεταναστών έχουν κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, με τις γυναίκες κυρίως να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Πειραιάς πρόσφυγες Human right watch
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ