Κουρσάρος στην Τουρκία – Μεγάλη νίκη (84-86) του ΠΑΟ επί της Νταρουσάφακα - iefimerida.gr

Κουρσάρος στην Τουρκία – Μεγάλη νίκη (84-86) του ΠΑΟ επί της Νταρουσάφακα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Νταρουσάφακα πήρε ο ΠΑΟ κερδίζοντας την τουρκική ομάδα με 84-86 για την 12η αγωνιστική στο Top 16 της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ ο Ραντούλιτσα με 21 πόντους για τον Παναθηναϊκό που πήρε την 8η νίκη του και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο 8-4 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, στο 3-0 αυτό της ήδη αποκλεισμένης Νταρουσάφακα.

Καθοριστικός ο Ουίλιαμς στα τελευταία λεπτά του αγώνα με 5 κρίσιμους πόντους που έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα και συνολικά είχε 19 πόντους απόψε. O ΠΑΟ με την νίκη αυτή αγκαλιάζει την πρόκριση, ενώ μένει ζωντανός και για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» περνούν και μαθηματικά στην επόμενη φάση με μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια τους, απέναντι σε Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ και Εφές στην Πόλη. Αν κάνουν το 2/2, τότε θα είναι τρίτοι εφόσον δεν στραβοπατήσει η Λοκομοτίβ Κουμπάν (παίζει με Μάλαγα εντός και Νταρουσάφακα εκτός) και δεύτεροι αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χάσει ένα ή δύο ματς.

Για να τερματίσει ο Παναθηναϊκός τέταρτος, θα πρέπει να ο Ερυθρός Αστέρας (που παίζει με Νταρουσάφακα εντός και Τσεντεβίτα εκτός) να κάνει μία νίκη περισσότερη από το «τριφύλλι».

Ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός είναι πλέον να χάσει ΚΑΙ τα δύο εναπομείναντα ματς και ταυτόχρονα α) η Εφές να κερδίσει όλα τα δικά της υπερκαλύπτοντας και το -5 του ΟΑΚΑ ή β) να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στο 8-6, όπου το «τριφύλλι» θα είναι σε μειονεκτική θέση λόγω των δύο ηττών από τους Σέρβους.

Η Φενέρμπαχτσε είναι σε κάθε περίπτωση πρώτη, καθώς ακόμη κι αν χάσει όλα τα εναπομείναντα ματς και η «Λόκο» κερδίσει τα δικά της, υπερισχύει στην ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 42-40, 63-65, 84-86

Νταρουσάφακα: Ουιλμπέκιν 13, Γιαγκμούρ 3, Ρέντινγκ 6, Ερντέν 18, Μαρκοϊσβίλι 12, Αλντεμίρ, Γκόρντον 9, Αρσλάν, Σλότερ 3, Χαραγκόντι 3, Μπιέλιτσα 6, Πρέλντζιτς 11.

Παναθηναϊκός: Χάινς 5, Πάβλοβιτς, Φώτσης 3, Ραντούλιτσα 21 (9/12 σουτ, 6ρ, 5λ), Φελντέιν 12 (2ασ), Διαμαντίδης 8 (5ασ), Γκιστ 10, Καλάθης 1, Ουίλιαμς 19 (10/10 βολές, 7κφ), Χάντερ 7.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός νταρουσαφακα Euroleague
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ