Δήμαρχος Χίου: Μειωμένες κατά 60% οι αφίξεις τουριστών το φετινό καλοκαίρι - iefimerida.gr

Δήμαρχος Χίου: Μειωμένες κατά 60% οι αφίξεις τουριστών το φετινό καλοκαίρι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένες κατά 60% και πλέον θα είναι το φετινό καλοκαίρι οι αφίξεις τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες στη Χίο, όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος έκανε λόγο για «δραματική μείωση» στις αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό.

«Έχουν μειωθεί δραματικά, κυρίως από το εξωτερικό, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι, ενώ έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις τσάρτερ» είπε ο κ. Βουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά» και διευκρινίζοντας ότι η δραματική αυτή μείωση δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα και την ήρεμη καθημερινή ζωή στο νησί.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους τουριστικούς πράκτορες, έως στιγμής έχουν ματαιωθεί δύο πτήσεις που πραγματοποιούνταν παραδοσιακά από την Ολλανδία, μειώθηκαν στο 1/4 οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη Νορβηγία, ενώ «κόπηκαν» και πτήσεις προερχόμενες από την Αυστρία, την Τσεχία και άλλες χώρες. «Η Χίος είχε έναν αριθμό της τάξης των 15.000 δυτικοευρωπαίων τον χρόνο και αυτός ο αριθμός κόβεται κατά 60% και άνω» σημείωσε ο κ. Βουρνούς και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει μείωση και με τις αφίξεις Ελλήνων επισκεπτών στη Χίο το καλοκαίρι.

Επίσης, έκανε γνωστό, ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα μειωθούν αντίστοιχα και οι επισκέψεις στο νησί τουριστών από την Τουρκία, γεγονός που θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση, αφού, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο δήμαρχος, το 2015 επισκέφθηκαν τη Χίο 80.000 άτομα προερχόμενα από τη γειτονική χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίος μείωση Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ