Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες]

Ζει στην Πράγα, είναι φωτογράφος και graphic designer και οι εικόνες της έχουν πάντα κάτι να πουν. Στην προηγούμενη έκθεσή της μιλούσαν για τη μνημονιακή Ελλάδα. Σε αυτήν μιλάνε για τα χρώματα της Πράγας.

Η διαδρομή του τραμ 22 διαρκεί 1 ώρα και καλύπτει όλη την Πράγα, από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη. Περνάει μέσα από το ιστορικό κέντρο με τα γνωστά αξιοθέατα αλλά και από άγνωστες για τους τουρίστες περιοχές. Αυτή η διαδρομή ενέπνευσε τη Χλόη Geitmann – Ακριθάκη, μοναχοκόρη του Αλέξη και της Φώφης, για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που εκθέτει αυτόν τον μήνα στην Γκαλερί 7.

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Χλόη παρατηρεί και αποτυπώνει. Τα έγχρωμα και ασπρόμαυρα φωτογραφικά έργα αυτής της διαδρομής, με την εξαιρετική αισθητική τους, φέρνουν σε επαφή τον θεατή με ένα άλλο πρόσωπο της τσεχικής πρωτεύουσας.

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Βλαντίμιρ Ρόσελ πρώην διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης της Πράγας είπε για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες: «Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου. Πόσο καλά ξέρεις και έχεις παρατηρήσει την πόλη της Πράγας.

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

»Εχεις επιλέξει τις απόψεις και τις λεπτομέρειες που μόνο ένας έμπειρος παρατηρητής θα μπορούσε να εντοπίσει στα συγκεκριμένα σημεία. Εχεις μια εξαιρετική ματιά, αίσθηση και εκτίμηση για τη λεπτομέρεια στο θέμα που διάλεξες».

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] | iefimerida.gr 3


H Χλόη με τον πατέρα της Αλέξη Ακριθάκη, έναν από τους σημαντικότερους και διασημότερους παγκοσμίως εκπροσώπους της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα

H Χλόη Geitmann-Ακριθάκη, γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1969. Μεγάλωσε στην Αθήνα και το 1987 επέστρεψε στο Βερολίνο για να σπουδάσει γραφιστική και φωτογραφία. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πράγα.

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Από το 2014 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στο εξωτερικό. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της στην Αθήνα, στην Γκαλερί 7. Εργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές ελληνικές και διεθνείς.

Η Χλόη Geitmann Ακριθάκη, κόρη του σπουδαίου εικαστικού, φωτογραφίζει την Πράγα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η έκθεση
22, Χλόη Geitmann-Ακριθάκη, φωτογραφία
Γκαλερί 7: Σόλωνος 20, Αθήνα, τηλ. 210 3612050
Εγκαίνια: Τρίτη 29 Μαρτίου
Διαρκεί: ως 23 Απριλίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφία Πράγα Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ