Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ημέρες μας, ο άνθρωπος ετοιμάζεται για την πρώτη αποικία στον Αρη, με βάση ένα φιλόδοξο πλάνο που είναι υπό επεξεργασία.

Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ομως, η ζωή σε μία διαστημική αποικία είναι διακαής πόθος του ανθρώπου εδώ και δεκαετίες. Η NASA εννοείται πως έχει κάνει ανάλογες σκέψεις και πλάνα. Και πριν από πολλά χρόνια, στη δεκαετία του '70 όλα αυτά ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Με τη βοήθεια του καθηγητή του Πρίνστον, Τζέραρντ Ο'Νιλ, η NASA και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ είχαν κάνει τρεις μελέτες για διαστημικές αποικίες εκείνη την εποχή. Και η φαντασία... κάλπαζε, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του πρότζεκτ που θύμισε το RT.

Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα σχέδια περιλάμβαναν τεράστιες, πλούσιες οργανικές κατοικίες, μέσα σε επικών διαστάσεων διαστημικούς σταθμούς, μέσα στους οποίους θα διαμορφώνονταν ένα καταπράσινο περιβάλλον, που θα έμοιαζε εντυπωσιακά με το γήινο.

Μάλιστα, υπήρχαν λίμνες, δάση, πάρκα, βουνά, εκτάσεις για καλλιέργεια, σύννεφα, εκκλησίες και πόλεις! Ολα αυτά θα τα απολάμβαναν οι 10.000 που, όπως οραματιζόταν τότε η NASA, θα μετακόμιζαν σε αυτές τις διαστημικές αποικίες.

Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από τότε, αλλά αυτά τα εκπληκτικά σχέδια παραμένουν στο... χαρτί και η υλοποίησή τους απέχει πολλά χρόνια ακόμη.

Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA διαστημική αποικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ