Αρειος Πάγος: Ενοχος για παράβαση καθήκοντος ο Ψωμιάδης -8 μήνες φυλάκισης - iefimerida.gr

Αρειος Πάγος: Ενοχος για παράβαση καθήκοντος ο Ψωμιάδης -8 μήνες φυλάκισης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας τον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ επικύρωσε ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 - 2009.

Ειδικότερα, ο κ. Ψωμιάδης το Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για απιστία σε φυλάκιση 8 μηνών και τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση.

Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορήθηκε, καθώς με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών, κατά περίπτωση, υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), ενώ παράλληλα μείωσε τα ποσά των προστίμων. Τα 17 πρόστιμα μειώθηκαν συνολικά κατά 24.660 ευρώ.

Ακόμη, αποδόθηκε στον κ. Ψωμιάδη το αδίκημα της απιστίας, καθώς λόγω των μειώσεων των προστίμων μειώθηκαν τα έσοδα της Νομαρχίας.
Κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο.

Ο Αρειος Πάγος, μετά την αναίρεση που άσκησε ο κ. Ψωμιάδης κατά εφετειακής απόφασης, τον αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου ως προς το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ