Καμμένος: Ο στρατός δεν είναι κέτερινγκ -«Πόλεμος» υπουργών για τη σίτιση στην Ειδομένη - iefimerida.gr

Καμμένος: Ο στρατός δεν είναι κέτερινγκ -«Πόλεμος» υπουργών για τη σίτιση στην Ειδομένη

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αβεβαιότητα, η ατέρμονη αναμονή δίπλα στα σύνορα, μέσα σε άθλιες συνθήκες, η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και βέβαια οι συνέπειες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες έχουν φτάσει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη στα όριά τους.

Ο καταυλισμός μοιάζει πλέον με καζάνι που βράζει, ενώ ακόμη και οι ΜΚΟ ανησυχούν πλέον για την ασφάλεια των εθελοντών τους. Την ίδια ώρα, ακόμη και εντός της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχει αποφασιστεί αν θα εμπλακεί ο στρατός στην Ειδομένη.

Αυτό φανέρωσαν οι δηλώσεις του Νίκου Τόσκα από τη μία και του Πάνου Καμμένου με τον Τέρενς Κουίκ από την άλλη. Ο πρώτος, δήλωσε ότι μετά από την αποχώρηση των ΜΚΟ θα αναλάβει ο στρατός τη σίτιση των προσφύγων. Ομως, το διεύψευσαν ο κ. Καμμένος και ο κ. Κουίκ.

Ο υπουργός Αμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ο στρατός. Μάλιστα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τόσκα για την τροφοδοσία τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι... κέτερινγκ.

Ο στρατός, τόνισε ο κ. Καμμένος, ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους και ανέλαβε την τροφοδοσία, μέσω εταιρειών, σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Η Ειδομένη, υπογράμμισε, δεν είναι οργανωμένο κέντρο και ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουίκ, που βρέθηκε στην Ειδομένη, είπε πως «ο στρατός δεν είναι ΜΚΟ και προσφέρει πολύ συγκροτημένα εκεί που χρειάζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος Νίκος Τόσκας Ειδομένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ