Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βοηθήστε μας». Η 36χρονη Κέτεβαν Καρντάβα, ειδική απεσταλμένη του κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου της Γεωργίας, βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου των Βρυξελλών όταν ακούστηκε η πρώτη έκρηξη.


Είχε πάει για να πάρει το αεροπλάνο για Γενεύη και η έκρηξη σημειώθηκε ενάμιση μέτρο από το σημείο που βρισκόταν.
Η πρώτη της κίνηση ήταν να σηκώσει τη φωτογραφική της μηχανή, καθώς γυαλιά, συντρίμμια και καπνός στροβίλιζαν στον αέρα γύρω της.
«Ημουν σοκαρισμένη, ήταν ενστικτώδης η κίνηση», λέει.
Η πρώτη φωτογραφία που πήρε μέσα στο αεροδρόμιο ήταν αυτή δύο γυναικών που είχαν καθήσει σε ένα παγκάκι, μέσα στα αίματα και στις σκόνες. Είναι η εικόνα-σύμβολο των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Καρτνάβα είναι τώρα ασφαλής, στο σπίτι της, αλλά μιλάει με τρεμάμενη φωνή και επαναλαμβάνει «Δεν ήμουν σε θέση να τις βοηθήσω».
«Ολοι ήταν γεμάτοι αίματα. Αρκετοί είχαν χάσει τα πόδια τους. Κοίταζα τα πόδια μου να διαπιστώσω αν τα είχα χάσει, τα έπιασα για να τα νοιώσω», λέει.
Η Καρντάβα προσθέτει ότι μόλις κατάλαβε ότι είναι ζωντανή, άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια.

Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Φώναζα «Γιατρό! Γιατρό! Γιατρό! Και κανείς δεν άκουγε». Οταν κατάλαβε ότι κανείς δεν θα ερχόταν, σήκωσε την μηχανή της και φωτογράφισε «την γυναίκα με το κίτρινο σακάκι».
«Τι κάνεις αυτή τη στιγμή όταν είσαι δημοσιογράφος; Βοηθάς; Καλείς έναν γιατρό σε βοήθεια; Η παίρνεις φωτογραφίες;» λέει, σαν να μιλάει στον εαυτό της.
«Σε αυτή την τρομακτική στιγμή, κατάλαβα ότι το να δείξεις στον κόσμο τι συνέβη σε αυτό το επεισόδιο φρίκης, η φωτογραφία ήταν πιο σημαντική» δήλωσε στο περιοδικό ΤΙΜΕ η Καρντάβα.

Μιλώντας για την γυναίκα με το κίτρινο σακάκι που απαθανάτισε με το φακό της, είπε: «Ήταν σε κατάσταση σοκ, ήταν αμίλητη. Δεν έκλαιγε, δεν φώναζε. Κοιτούσε μόνο γύρω της με φόβο».

Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Καρντάβα δεν ζήτησε το όνομα της γυναίκας που φωτογράφισε, ενώ στη συνέχεια με τη μηχανή της κατέγραψε και το σοκ του πρώην μπασκετμπολίστα του Βελγίου, Σεμπαστιάν Μπελίν, που βρισκόταν αιμόφυρτος στο δάπεδο.

Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Έφυγα και πήγα σε ένα ασφαλέστερο σημείο. Εύχομαι να είναι καλά. Πραγματικά ελπίζω να ξεπεράσουν όλες αυτές τις δυσκολίες», πρόσθεσε, η οποία θα παραμείνει στις Βρυξέλλες για να στείλει τις ανταποκρίσεις της στην Γεωργία.

Γνωρίζει, βέβαια, ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ για να ταξιδέψει: «Δεν μπορώ να το φανταστώ. Θα είναι πολύ δύσκολο για εμένα».

Η φωτογράφος πίσω από την εικόνα-σύμβολο των Βρυξελλών: Δείτε τι περιγράφει στο ΤΙΜΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ