Σοκ και φόβος στη Γερμανία για την τρομοκρατία -Συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο η Μέρκελ - iefimerida.gr

Σοκ και φόβος στη Γερμανία για την τρομοκρατία -Συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο η Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαρισμένη η Γερμανία παρακολουθεί το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και οι εξελίξεις θα απασχολήσουν σύσκεψη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου υπό την Άγκελα Μέρκελ, που ξεκινά σε λίγο και κατά το οποίο δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων.

Χθες βράδυ σε μια συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες η Πύλη του Βρανδεμβούργου φωτίστηκε στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου, όπως και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Σοκ και φόβος στη Γερμανία για την τρομοκρατία -Συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο η Μέρκελ | iefimerida.gr 0

Η δε έμπρακτη αλληλεγγύη και αμέριστη στήριξη που υποσχέθηκε χθες η Άγκελα Μέρκελ παίρνει καταρχήν τη μορφή στενότερης συνεργασίας για τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων.
Στο μεταξύ, στη Φραγκφούρτη, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, η κατάσταση δεν φαίνεται να ομαλοποιείται, καθώς οι έλεγχοι είναι εντατικότατοι και αυτό εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών, κατά την οποία η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αισθητή παραμένει η παρουσία ενόπλων σε μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυρίως σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Ανόβερο, Μόναχο και Κολωνία.

Η Γερμανία παρακολουθεί τις εξελίξεις σε κατάσταση σοκ και φόβου, αλλά όχι πανικού. Πάντως ο επικεφαλής του συνδικάτου της γερμανικής αστυνομίας Ράινερ Βεντ εκτιμά ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναμένει μια «μακρά περίοδο τρομοκρατίας». «Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι και τώρα Βρυξέλλες. Και γερμανικές πόλεις δεν θα μείνουν στους απυρόβλητο», προειδοποιεί ο κ. Βεντ, ζητώντας να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ